Barzaunele fara cap si Mana lui Dumnezeu

August 1st, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Banel Nicolita a aratat la debutul Stelei in Liga Campionilor ca nu are ce cauta la o echipa de top. Gesturile sale continua sa fie necontrolate, demne de fotbalul comunal, in momente de maxima importanta. Seamana perfect cu Jean Vladoiu si, pentru repetatele sale gafe, ii atribui o porecla asemantoare.


La 0-0 cu Zaglebie, Banel Nicolita s-a gandit sa il imite pe Maradona si sa ii fure mingea din brate portarului ceh Vaclavik, doar-doar o da-o in poarta. Daca nu se putea altfel… A primit cartonas galben si se poate multumi ca a fost numai atat.

Nu se pot uita nici autogolul din meciul de la Madrid si nici cartonasul rosu incasat pentru ca a intrat pe teren la o schimbare, fara incuviintarea arbitrului, la un derby cu Dinamo.

Nu il inteleg pe Nicolita. Singura explicatie este ca de la atata efort i se intuneca mintea. Deseori ma intreb ce e in capul lui, in afara de ceata amestecata bine cu tarate.

Nu ii neg meritele fizice lui Nicolita. Este un Jean Vladoiu mai atletic, mai puternic, ara terenul mult mai bine. Dar cam atat. Va duceti aminte porecla primita de Vladoiu la un Campionat Mondial, cand a intrat pe teren si a primit cartonasul rosu dupa cateva zeci de secunde, la prima atingere de balon. Presa (Romania Libera) l-a numit atunci “Musca fara cap”. E cam tot ce imi aduc aminte de Romania Libera in materie de sport, insa porecla a fost perfect aleasa.

Vladoiu are un demn urmas: joaca la Steaua si se numeste de azi Barzaunele fara cap.

  1. 52 Responses to “Barzaunele fara cap si Mana lui Dumnezeu”

  2. By eu on Aug 1, 2007 | Reply

    i-a luat mingea din bratele aluia cu un scop, acela d a trage de a reusi apararea stelista sa se retraga la timp si sa evite un contraatac periculos.

    in opinia mea, nicolita a fost cel mai bun de pe teren. s-a vazut dupa iesirea lui ce-a fost pe partea dreapta a Stelei.

  3. By Larry79 on Aug 1, 2007 | Reply

    A gresit asta e adevarat dar sunt putini fotbalisti in Liga I care se daruiesc pe teren.
    Si cu Vladoiu te rog sa ne lasi pentru ca a fost fotbalist chiar daca a facut acel fault criminal in America.
    Pina si fotbalisti si mai mari fac greseli.

  4. By Ciprian on Aug 1, 2007 | Reply

    . Banel a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai stelei aseara si merita toata consideratia! Daca toti componentii lotului ar avea aceeasi atitudine fata de jocul de fotbal in general, le dadeam 3 – 0 aseara lejer lesilor. Te rog sa lasi la o parte astfel de comentarii care chiar nu si au rostul, mai ales in ceea ce priveste un asemenea jucator.

  5. By Henry on Aug 1, 2007 | Reply

    Eu cred ca Nicolita e un jucator mediocru (maxim), fara sanse sa se dezvolte pe viitor. Are sclipiri rare, dar in meciuri cu echipe slabe: Jiul, Farul sau Slovenia. Cred ca la o echipa cu “pretentiile” Stelei ar trebui sa fie cel mult rezerva.
    Totusi, cred ca esti putin cam dur cu el.
    Banel vine dintr-un mediu fotbalistic degenerat unde antrenorii de juniori sunt depasiti, la fel si conditiile in care se pregatesc – aproape primitive fata de ce se ofera in Vestul Europei. Chiar nu sunt conditii in care jucatorii sa isi dezvolte o mentalitate profesionista si o buna intelegere a jocului.
    Banel e doar un produs al unor demagogi (Dragomir, Sandu, Padureanu, toti Becali etc) avizi dupa bani si faima efemera, ptr care nu conteaza nici performanta si nici respectul pentru jucatorii pe spinarea carora isi construiesc averea.
    Nu poti sa le ceri mai mult unor oameni care sunt crescuti in mizerie.

  6. By Razvan on Aug 1, 2007 | Reply

    Nicolita a fost folosit pe post de fundas dreapta tot sezonul trecut, din lipsa de oameni. Din cauza asta nu a stralucit. Adutzi aminte ca acum 2 sezoane, cand juca pe postul de mijlocas dreapta, a fost cel mai bun din Romania si Steaua a luat campionatul. Trebuie sa iti mai amintesc de meciul de la Sevilla cu Betis? Dupa meciul ala de ce nu ai scris acelasi lucru? Banel poate fii in sezonul asta cel care da un plus de valoare si viteza Stelei. Nu mai incerca sa gasesti probleme unde nu sunt.

  7. By DRagos on Aug 1, 2007 | Reply

    nu zic ca banel n-a gresit insa vad ca cu regularitate ataci steaua.alta treaba n-ai?mor oameni de foame in lumea asta si tu pierzi timpul in fata calculatorului debitand niste ineptii.

  8. By Raaa on Aug 1, 2007 | Reply

    banel nu a jucat niciodata cu adevarat bn in afara de meciu de la sevilla cu betis cand ziceai ca e Dumnezeu, asa il lauda presa….haideti sa recunoastem: aseara steaua nu a jucat absolut nimic, si asa a facut-o tot mandatul lui hagi, cu sau fara bostina…insa comentatorii aia cred ca adormisera si se gandeau la echipele mari cand laudau interventiile stelistilor, si goian aseara a fost mai cv ca ronaldinho…dak steaua nu isi remediaza jocu cat de curand, iar eventual mai se accidenteaza dica, nu numai ca nu ia niciun trofeu anul acesta, da s-ar putea sa se faca rau de tot de ras…(p.s. = dak tot meciul alergi, nu inseamna ca esti un jucator talentat…asa orice jucator ar putea sa isi dea sufletul pe teren, insa trebuie sa mai dea si niste pase bune, niste suturi cv….doar cu alergatu….ma indoiesc ca reusesti cv…

  9. By florin on Aug 1, 2007 | Reply

    mai “eu” mai, baietu cu primul comment, cred ca ai vazut alt meci.clar nicolita e bun si vadim asta e cam paralel da chiar nicolita a fost in ceata meciu asta.”cel mai un de pe teren?” mai uite-te la meciurile stelei ca aseara ai fost pe alt canal tv clar!!!!ai vazut macar un corner ok batut de banel, in afara de 2 centrari si clasicele sprinturi ai vazut ceva sclipit la el?nu cred!! sa fim realisti!!!goe cred ca a fost pocnitoare daca banel a fost the best :))))

  10. By relansat on Aug 1, 2007 | Reply

    sunt neshte gesturi in exces facute de stelist care nu isi tradeaza radacinile, “hotzia” sa fiind penalizata de turcalet. pai ce credea banel jardel, ca`i merge ca`n mahalaua in care a crescut? prin comparatie, sa`l luam pe thereau, cel care a luat rosu la vaslui si n`a comentat deloc, desi poate ca avea tot dreptu` s`o faca (exemplele pot continua) … diferenta mare mon cher, prea mare … noroc de banel ca alearga pe tot terenu`, altfel …. va rog nu`l mai ridicati in slavi pe acest atlet !!!

  11. By Horea on Aug 1, 2007 | Reply

    Banel a fost foarte bun aseara si si-a depasit in majoritatea duelurilor(inclusiv aeriene) adversarul direct chiar daca respectivul era cu un cap mai mare decat el.

    A fost cel mai bun om al Stelei in ciuda greselii respective. In faza aceea cred ca portarul tinea f prost mingea. Uita-te la reactia portarului, Banel abia l-a atins si el speriat fugea dupa mingea pe care a simtit-o ca ii aluneca.

    Pentru mine faza antologica cu Banel nu e din meciul cu Sevilla ci din cel cu Poli cand a dat al doilea gol al Stelei cu o executie aeriana de toata frumusetea.

    Prin urmare Vadim cred ca ai dat-o in bara acum, dar numai cine nu munceste nu greseste.

  12. By cata on Aug 1, 2007 | Reply

    de ce n-ai scris si despre altii de ex dupa supercupa si dupa meciul de la buzau n-ai scris despre ” marele talent al fotbalului romanesc ” zicu care nu joaca nimik si nici macar nu ajuta echipa ca banel ai uitat ca ala a fost in italia si n-a fost in stare sa ramana nici makar la parma!!!!!!!

  13. By daniel on Aug 1, 2007 | Reply

    Vadim, tot respectul pentru site-ul onlinesport.ro, este sursa mea zilnica de informatii.
    In schimb, blogul tau este plin de informatii eronate, ca si acest post referitor la Nicolita. Esti total deplasat si cred ca incerci doar sa atragi cititori prin posturi total hazardate. Asa cum ai procedat de alfel si la accidentul lui Hamilton de la Nurburgring, cum ca ar fi fost sabotaj.

  14. By kurupt on Aug 1, 2007 | Reply

    ca de obicei vADIM ataca Steaua nonstop! penibil…

  15. By Raphael calare pe catzel on Aug 1, 2007 | Reply

    Vadim dupa tine sa inteleg ca Zidane care i-a ar un cap lui Materazi n-are ce cauta in fotbal nu?

  16. By hebi on Aug 1, 2007 | Reply

    Cred ca barzaune fara cap poate fi numit autorul articolului. Banel devine pe zi ce trece un jucator tot mai complet! Cred ca te-ai uitat la alt meci…

  17. By Edy on Aug 1, 2007 | Reply

    Banel e un jucator care sta foarte bine d.p.d.v. fizic, si cam atat. Isi ajuta echipa pe faza defensiva, dar pe atac e lipsit de luciditate. E normal ca din zecile de centrari pe care le incearca pe parcursul unui meci sa reuseasca sa dea si una buna, dar nu poti pune asta decat pe seama intamplarii. Ii lipseste stiinta jocului, viziunea in teren. Alterneaza meciurile slabe (multe) cu meciurile bune (foarte putine).

    Practic, pe el il poti pune sa penduleze pe banda sa, si-ti va alerga la aceeasi turatie tot meciul, dar ca extrema e nevoie sa stii sa centrezi, ceea ce despre Banel, cu parere de rau, nu pot spune.

    Sper ca prin venirea lui Badoi sa apara si centrarile de calitate pentru varfurile Stelei.

  18. By GABISTA on Aug 1, 2007 | Reply

    Adevarul este undeva pe la mijloc.. din pacate si eu tind sa am aceeasi parere ca a lui vadim… sa alergi ca un capiat pe teren nu este suficient…nu le are cu mingea, rar cand prinde si el un sut executat corect… in rest ce sa mai spun ca nu a reusit nici o centrare mai decenta din 14-15 cate a incercat ??? a stricat toate cornerele, noroc ca a pus Dica mana pe minge si i-a aratat meserie :)) nu este un jucator de Liga si l-as vedea cel mult fundas dreapta la Steaua !

  19. By paoool on Aug 1, 2007 | Reply

    n-ai nici o treaba si oricum articolul tau e jalnic.

  20. By alex on Aug 1, 2007 | Reply

    Draga Vadime,
    absolut pe langa fenomen…
    mai elocvent de atat nu se poate.

  21. By kreepy on Aug 1, 2007 | Reply

    Tu scrii articole de genul asta ca sa faci trafic cat mai mare pe site-ul asta cred. Alta scuza nu ai. Daca tu chiar gandesti asa, inseamna ca ti-ai cam ratat cariera.

  22. By BITUCA on Aug 1, 2007 | Reply

    in jurul lui Banel s-a creat un mit: faptul ca baiatul e amarat si are probleme acasa, toata lumea tinde sa-i acorde mereu circumstante atenuante… dar pana la urma adevarul crud este ca are carente tehnico-tactice care o sa atarne greu la devenirea lui de mare fotbalist. Mi-aduc aminte de meciul cu Olanda, n-a facut nicim decent in meci, dar toata lumea l-a laudat ????? Din pacate steaua plateste tribut miturilor create si “trebuie” sa-i tina in teren fortat pe Nicolita si Radoi, numai ca asa trebuie…

  23. By scofield on Aug 1, 2007 | Reply

    Esti dussss….ce draq tot scrii ca u nimbecil despre steaua!pe bune nicolita chiar alearga cat juma’ de echipa si tot el e contestat!staiu ma in banca ta…articole de-aste ascrie si mamaia…ratatule!!!

  24. By io on Aug 1, 2007 | Reply

    Esti iar varza esti un jurnalist de nota 0,5 scri uneori un articol doar de dragul de a scrie si nu de a informa.In loc sa fi obiectiv esti subiectiv si e grav.

  25. By daniel on Aug 1, 2007 | Reply

    O mica intrebare: data viitoare de cine te mai iei?

  26. By Catalin on Aug 1, 2007 | Reply

    Draga Vadim,
    esti cumva membru al vreunui partid politic? sau poate ai legatura cu fenomenul? te pregatesti de alegeri? numai politicienii arunca vorbe in vant, fara sens si apoi cand li se aduc argumente le evita fara jena. spune acum, cand vezi ca 90% dintre cititori te fac asa cum probabil esti, ca ai gresit. poate ti s-a parut tie si lucrurile stau asa cum le vad restul oamenilor. sunt convins ca nu vei raspunde. te vad in viitor in parlamentul romaniei. sa traiesti bine!!!!!

  27. By armin on Aug 1, 2007 | Reply

    Nicolita greseste cateva centrari pe meci, dar si reuseste cateva. Este un jucator plin de calitati, care creste an de an. Chiar am remarcat in acest inceput de campionat cateva patrunderi in careu cu schimbare de directie si finalizare cu sut foarte bun.

    Faze de genul “galben pentru impiedicarea portarului sa lanseze un contraatac” se intampla foarte des, nu inteleg de ce sari asa de tare pe el.
    Per ansamblu, Nicolita isi are pe deplin meritat un loc de titular la Steaua. Daca or veni Armenteros si inca vreo 10 ca el, atunci se mai poate discuta :)
    ACEST ARTICOL ESTE TOTAL AIUREA ! Nicolita va face tusa atunci cand va fi altul mai bun. Not so soon!

  28. By RedBlueFan on Aug 1, 2007 | Reply

    Asa este. Jucatori(stelisti), feriti-va de greseli, ca Vadim va pune porecle.

    Acuma la modul serios, din ultimele tale entry-uri de blog despre fotbal majoritatea sunt despre Steaua, si majoritatea sunt anti-Steaua. Mai schimba putin registrul, ca lumea incepe sa se prinda ;).

  29. By relansat on Aug 1, 2007 | Reply

    @ armine, umila parere a mea este ca banel nu numai ca a incercat sa opreasca contraatacul, ba chiar a fortat marcarea golului … uita`te un pic pe reluari si vei vedea ca am dreptate … de asta zic io ca vechiurile obiceiuri nu se uita niciodat` 😀

  30. By relansat on Aug 1, 2007 | Reply

    pardon, “umila mea parere” … eram prea entuziasmat =))

  31. By gasirom on Aug 1, 2007 | Reply

    Banel este o nulitate la Steaua si la nationala unde este tinut de Piti pentru ca fac parte din acceashi shatra tiganeasca ,pe cind Ogararu care e mult peste, e lasat in afara nationalei ( dhe daca nu-i cioara asta merita…)Trebuie trecut de Gigi Oieru’ alaturi de Bostina si ceilalti.

  32. By smarter on Aug 1, 2007 | Reply

    “ceata amestecata bine cu tarate”… asta deja nu mai reprezinta o analiza pertinenta, asa ca: vadime, in afara de prenumele tau care-mi provoaca repulsie, demonstrezi ca te-ai inspirat din propria persoana cand ai debitat asemenea fraza de valoare…esti frustrat, inteleg, dar jignesti ca sa te afli in treaba. in spiritul abordarii tale zic si eu: esti prost batut in cap, tampit, nebun, dus cu pluta, un rahat de om! ah, si bou!
    (n-am facut decat sa iti preiau stilul de “cronicar”; vezi ce bine suna?)

  33. By Anonymous on Aug 1, 2007 | Reply

    mai mare atentie cand intocmiti clasamentul ligii 1 la punctele de la adevar pt ca mai tot timpul sunt eronate

  34. By dancyu on Aug 1, 2007 | Reply

    mey baieti poate are unpik de dreptate baiatu asta vadim in ce zice dar sa-l comenteze in asa hal inseamna cal jigneste pe bietu Banel care el nare nici o vina ,da tot ce poate ,,daca atat poate atat da ,asta e daca poa sa alerge si nu dribleaza :(

  35. By anti tot, utra nationalist on Aug 1, 2007 | Reply

    fara iesirea de la faza cu galbenul care la un moment dat poate sa conteze cat o calificare, Banel ar fi fost mult mai castigat…mie mi se pare in cresttere fata de sezonul trecut, chiar si echipa parca se misca un pic mai bine fata de bubuiturile catre varfuri din vremea lui Oli…Hagi se agita, sigur are de ce.. Steaua nu e inca pusa la punct cu relatiile de joc, apoi exista si miile de accidentati care parca numai atata stiu sa faca… sa se accidenteze…
    Revenind la Nicolita…hai sa recunoastem ca nu avem mentalitate de Premiere League, unde totul este (aproape) fayr play…Un pic de smechereala balkanika, condimentata cu tupeu neconstructiv, mult bulan si problema mobilizarii cand ajunge cutitul la os…Iar aici nu-i vorba de Banel c de tot fotbalul romanesc…

  36. By GB on Aug 1, 2007 | Reply

    Te-a luat gura pe dinainte si te-ai legat de Banel cand nu era cazul.
    Banel a fost printre cei mai buni jucatori de pe teren.

  37. By Leleboy on Aug 1, 2007 | Reply

    Na ca un comentariu ca asta nu am mai auzit de multa vreme. Pot sa-i dau nota 2/10! Ce are sula cu prefectura?

  38. By eu on Aug 1, 2007 | Reply

    mai baieti
    greseala este a noastra ca il citim
    si eu ma declar un masochist convins. mereu intru sa vad ce ineptii mai scrie vc

  39. By adiultra on Aug 1, 2007 | Reply

    ba da esti prost rau.cine dracu tea pus sa scrii pe onlinesport.mai lasane cu comentariile tale de cacat.

  40. By ady on Aug 1, 2007 | Reply

    intradevar nici yo nu cred k o sa creasca…..ptr k nu are minte….e asta e calr…daca ar fi inteligent ar fi superjucator……cred k mijlocas dreapta trebuie badoi indiscutabil….si poate sa-l puna fundas dreapta….acolo nu are foarte multa nevoie de creier,,,,in rest e ok omu

  41. By Robert on Aug 1, 2007 | Reply

    Hmmm…mai Vadime eu sunt sigur ca tu esti prost.nu se pune problema de publicat stiri bomba pt trafic cat mai mare la site…
    Daca ai putina demnitate asculta ce iti spune atata lume si pleaca draq din zona asta…tu emani o prostie care te enerveaza.la prostia pe care o spui tu nici nu poti sa fii indiferent…
    Sau poate ca tu te referi la alta Steaua…..Vai “steaua” ta!

  42. By DEAR ALL on Aug 1, 2007 | Reply

    CHIAR DACA CITESTI TOATE COMENTARIILE SI MEDITEZI LA ELE 2 LUNI, TOT NU VEI INTELEGE CAT DE BOU ESTI, VADIME. NICOLITA ARE FATZA DE STEAUA. STEAUA INCA NU ARE DE CL. CU HAGI NICI NU VA AVEA ANUL ASTA.CA JUCATOR A FOST DESTUL DE BUN. CA ANTRENOR E BASCA. PROSTUL ADEVARAT NU STIE NICIODATA CA E PROST.

  43. By cristachitza on Aug 1, 2007 | Reply

    Nicolita a exersat pentru grupele Ligii Campionilor. Daca se califica Steaua si ajunge iar in grupa cu Real Madrid, trebuie sa gaseasca o modalitate sa-si ia cartonase si sa fie suspendat pentru jocul de pe Bernabeu.

  44. By MINERU on Aug 1, 2007 | Reply

    Perfect adevarat ceea ce ai scris,amice,nu te lua dupa cei ce-i iau apararea brunetului:sint precis si ei la fel de bruneti(ca de aia merge tara asa rau,ca nu mai scapi de astia)Ar trebui montat un detector de culoare pe tastaturi ca sa mu mai poata scrie toti coloratii in loc sa mearga unde le e locu,in tarile calde…

  45. By NG on Aug 1, 2007 | Reply

    AU AJUNS OILE SA AIBA MAI MULTI TZIGANI DECAT RAPIZII..SI PE DE’ASUPRA LE MAI SI PLACE..

  46. By adi on Aug 1, 2007 | Reply

    ..pai banel e jucator de baza la nationala, si in plus aseara a arat partea dreapta.n-oi fi tu stelist da scuteste-ne de comentarii dinastea.

  47. By Alex G on Aug 1, 2007 | Reply

    Ce varsta ai stimabile domn diletant “vadim” si ce meciuri ai vazut cu cei 2 mai sus-mentionatzi de-ti permitzi sa faci astfel de aprecieri ?

  48. By man-on-ice on Aug 1, 2007 | Reply

    A facut un gest necontrolat dar de aici si pana la un asemenea articol e cale lunga.
    Puteai sa-ti pastrezi veninul pentru o cauza mai buna.

    Intram rar e acest site , dar de acum o sa intru si mai rar.Nu pierd nimic.

  49. By cyprian on Aug 2, 2007 | Reply

    sant din provincie(Timisoara mai exact)deci urasc Steaua,Dinamo,Rapid.Despre articolu despre Nicolita nu pot sa spun decat ca Vadime teai cam dat in petec pt k e printre putzinii jucatori care dau totul pt Steaua care ar merge mult mai bine dak totzi ar pune suflet k si el,totushi de aia merge Romania in halu asta si fotbalul de asemenea,pt k is ”ciobeni”k ashtia care itzi aduc tot felul de jigniri,oameni buni nu va obliga nimeni sa cititzi,cum a specificat cineva mai sus:ar trebui pus curent pe tastatura sa curenteze proshtii care ink traiesc in epoca de piatra(nici in epoca aia makar k aia se intzelegeau prin semne),fratzilor emancipatziva k colac peste pupaza am mai intrat si in UE,si in vest mai spune omu idiotzenii dar nul injura nimeni de dumnezei,cruci,mame,neveste,etc,va dau dreptate in multe privintze,a dato in bara acest Vadim,dar nu inseamna k trebuie sa va comportatzi in halu asta,vb unui cantec al unei formatzii binecunoscute de hip-hop romanesti:”Tzaranu’ de orash e cel mai prost animal”.

  50. By anti_steaua on Aug 2, 2007 | Reply

    banel e un tandarica terminat libidinos si varzau care nu are nici o treaba k fotbalul la fel k toti ceilalti stelisti imputiti care se dau in figuri si nu au valoare de diviziile astea!doar dica are fata de o echipa mai buna nu de steaua!restul giurumele de jucatori k antrenor bun k fotbalist dar varzau k antrenor!vadime ai mare dreptate!

  51. By mishu on Aug 2, 2007 | Reply

    Am recitit de vreo 3 ori comments-urile la articolu asta si in continuare nu-mi vine sa cred… de unde atatia oameni care-l vad pe banel fotbalist? doar pentru ca-si “da sufletul” pe teren? Hai sa fim seriosi… Vorba unui amic de-al meu: “si calul fuge, da’ nu da lapte…”
    Mi-a placut articolul…

  52. By Gigi Becali on Aug 2, 2007 | Reply

    Tu te iei de Banel al meu ?!

  53. By Andrei on Aug 2, 2007 | Reply

    Ba vadime sti vorba aia : Multa LUME, putini OAMENI … tu faci parte din grupa “Multa LUME” daca nu te-ai prins esti genul de om : Hotul care striga hotii

Post a Comment