“Transferul verii”

June 22nd, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Neaga si Zicu sunt in gura tututor si se lupta pentru titlul de transferul verii in Liga 1. Vara nici nu s-a terminat, asta in primul rand. In alt doilea rand, Neaga mananca mai repede cu betisoare decat cu traditionala furculita, iar pe Zicu daca il scoli repede din pat de dimineata nu stie ce tricou sa imbrace mai intai, daca ar avea in fata doua umerase – unul cu Rapid si unul cu Dinamo.


Nu inteleg de ce “transferul verii” este o lupta intre doi jucatori obisnuiti din Liga 1, care au jucat si rasjucat (cu mici pauze) in campionatul intern. Neaga a fost un jucator bun, dar plecarea in Coreea poate sa fi schimbat multe. Zicu a fost si pe la Rapid, acum e la Dinamo, stim ce poate. Stim ca are sclipiri, dar ca acestea sunt stinse abrupt, precum o galeata cu apa, de ratarile monumentale.

Nu vreau sa ii minimalizez pe cei doi jucatori, cu siguranta au o valoare, dar nu cred ca transferul verii ar trebui sa fie o treaba in doi. Mai sunt atatia care merita atentia. Daca e sa ma refer la un altul care penduleaza cu talent intre echipele din Liga 1, acesta este Ionel Ganea. La urma urmei Ganea a fost in topul golgeterilor la finalul sezonului trecut si, din punctul meu de vedere, este cu mult peste Zicu si Neaga.

La transferul verii nimeni nu ia in seama pe CFR Cluj, o echipa care a facut niste mutari extrem de puternice si inteligente in sezonul 2006/2007 si continua acum pe aceeasi strategie. CFR Cluj este o ehipa cu 21 de titulari, daca anul trecut era o echipa cu 16 titulari… As nominaliza Clujul la transferul verii, chiar daca ar fi “personajul colectiv”. Clujul se face si mai puternica, iar venirea lui Andone va da o forta si mai mare pentru ca echipa sa incheie pe locurile 1 sau 2 in noul sezon. E doar un pronostic.

Uitati-va pe lista de transferuri din Liga 1 si observati cum Clujul se debaraseaza de balastul de jucatori romani si ia in preponderenta straini mult mai valorosi (unii din punct de vedere fizic, altii din punct de vedere tehnic). Clujul aloca 1-2 milioane de euro pentru transferuri si aduce fotbalisti muncitori, inteligenti, rapizi, care sunt pe tot terenul. Aceiasi bani au fost “sparti” de MM la Steaua pentru un singur jucator (Elton), adica pe un singur gol si restul circ.

As propune sa ne uitam mai mult la jucatorii noi pentru a stabili transferul verii si nu la caii batrani care se schimba intre cluburi sau revin din campionate straine la echipele de la care au plecat.

  1. 12 Responses to ““Transferul verii””

  2. By DIOGENE on Jun 22, 2007 | Reply

    pai de unde sa fi dat gol elton?de pe banca de rezerve?

  3. By Antonio on Jun 22, 2007 | Reply

    Nu esti corect.In viziunea ta cu 2MIl$ de exemplu mai bine cumperi 10 jucatori decat unul singur.Eronat>Calitatea poate bate la un moment dat cantitatea.nu sunt fan Steaua,dar Elton nu merita sa fie tratat asa.

  4. By John_Doe on Jun 22, 2007 | Reply

    Elton nu are nicio vina. Vinovati sunt cei care l-au adus si care l-au prezentat cu mare pompa, dupa care i-au intors spatele. Mi-l aduc aminte pe Olaroiu la prezentarea lui Elton: “un mare jucator, o sa vedeti”. Si apoi tace malc, lasandu-si patronul sa-i faca echipa. MM practic l-a aruncat pe bietul Elton in groapa cu lei, pe care el a parasit-o stim cum, si intuim de ce. Ca cei de la Steaua, si nu numai, trateaza jucatorii/angajatii ca pe proprii sclavi cred ca e o alta discutie. Dar pentru unii bunul simt inca nu s-a inventat. Si ne mai intrebam de ce ne ocolesc jucatorii straini cat de cat buni. Pai ce propaganda sa ne faca Elton cand ajunge in Brazilia, Saban in Israel sau Thereau in Belgia si Franta?

  5. By Mark on Jun 22, 2007 | Reply

    @DIOGENE esti pe langa subiect…. si esti frustrat… la fel ca Beeeecaliii Jiji ….

    si da… nici unul nu e transferul verii … consultatii pe http://www.sport.ro =)) ca aia stiu transferurile verii =)) vieri, manu, mai nou si tristan

  6. By Vadim on Jun 22, 2007 | Reply

    La momentul la care a venit Elton am fost singurul care am zis ca este cel mai mare transfer (ca valoare) din Liga 1. E clar ca Elton le “stie cu varza”… Dar din X motive nu a confirmat. Unele le-ati zis si voi mai sus.

    Eu cred ca banii se pot imparti, daca ai intentia asta de la inceput, mult mai inteligent pe transferuri. O arata CFR Cluj de un an de zile si continua tot pe linia asta. In rest, echipe mari se lauda ca il muta pe Zicu de pe o tabla pe alta…

  7. By Baubau on Jun 22, 2007 | Reply

    “Uitati-va pe lista de transferuri din Liga 1 si observati cum Clujul se debaraseaza de balastul de jucatori romani si ia in preponderenta straini mult mai valorosi (unii din punct de vedere fizic, altii din punct de vedere tehnic).”

    Puternici si din punct de vedere moral as putea zice…

  8. By paez on Jun 22, 2007 | Reply

    Cred ca pe mana lui Rednic , Zicu o sa joace cu totul altceva veti vedea ca o sa fie cel mai bun jucator din liga 1.

  9. By Vadim on Jun 22, 2007 | Reply

    Tot ce e posibil…

  10. By DECO on Jun 22, 2007 | Reply

    Poate n-am retinut eu bine cine era antrenor la dinamo cand Zicu a plecat de la dinamo la rapid . Nu tot Rednic cumva?

  11. By paez on Jun 22, 2007 | Reply

    @DECO Rednic a venit dupa ce a plecat Zicu, tu crezi ca nu l-ar fi vrut in lot? A fost perioada aia de rahat cand au plecat vreo 12 jucatori si Rednic a trebuit s-o ia de la 0 cu lotul.

  12. By spectator on Jun 23, 2007 | Reply

    V-ati tras cenzura?
    Lasa critica pe site daca ai prestanta!
    L-am criticat ieri pe domnu` scriitor de bloage pentru o greseala de gramatica, dar in loc sa imi multumeasca mi-a sters comentariul. Comunismul e in floare!

  13. By Ergo Romanian on Jun 23, 2007 | Reply

    De departe – nu sunt in tara – Zicu se vede moale, trage anemic, usor de dezechilibrat, desi tehnic – dar pase ca la Mutu n-am vazut la Zicu. Ganea in schimb din contra, tare pe picioare, joaca nemteste, dar e mai tehnic ca nemtii. Cum se face ca Ganea a inscris 14 goluri intr-o toamna, iar Zicu… cate goluri a bagat Zicu in tot campionatul? Poate gresesc, nici n-am vazut mult foltbal in utimul timp, dar parca Zicu e obosit rau in careu, si daca sufli peste el, cade jos.

Post a Comment