Salariu regesc pentru Hagi: sume, comparatii, merite, obiective

June 24th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Gica Hagi va avea un salariu imens la Steaua, niste bani pe care antrenori titrati din Liga 1 nu i-au pupat vreodata. Hagi nu are nici un obiectiv in Ghencea si primeste mai multi bani decat Olaroiu si Protasov, antrenori care au avut trasate niste linii clare.


Hagi va fi platit pe sezon cu 500.000 de euro, dublu fata de Olaroiu care avea 240.000. Oli pretinde ca are o oferta din Arabia Saudita de 1,6 milioane de euro.

Protasov a parasit Steaua pentru un salariu de 800.00 de euro, in conditiile in care era platit mai putin decat Hagi, dar avea un nume de tehnician mult mai solid. Protasov primea 350.000 de euro pe sezon in Ghencea si a avut ca obiectiv castigarea campionatului si calificarea in grupele Ligii Campionilor.

In schimb, Hagi care are o singura performanta notabila ca antrenor de fotbal (Cupa Turciei cu Galatasaray in Turcia). Castiga mai mult ca Protasov si, in plus, nici un obiectiv.

Este ideal sa vii la un club de top pe bani multi si sa faci si ce vrei, ca vorba aia esti ruda cu patronul. Cum s-a stabilit salariul lui Hagi. A spus chiar Becali: “Eu am spus o suma, el a spus alta ai am acceptat.” Arta negocierii…

Pe langa ca a venit pe ochi frumosi, Hagi poate face ce vrea. Becali a spus ca nu ii fixeaza nici un obiectiv, dar ca spera ca Hagi sa se tina de cuvant si sa duca echipa pe locul 1. Daca va iesi pe 2 sau 5, estre treaba lui Hagi sa decida viitorul sau la Steaua, pentru ca Becali nu il va da afara.

Sa nu tot fii antrenor de fotbal?

Hagi are si merite. A fost si este un profesionist, vrea multe, este un tip ordonat si ambitios. Cere pe masura de la ceilati. Dar nu are talent pedagogic. Nu stie sa explice si sa se impuna in fata jucatorilor. Vestiarul lui Poli Timisoara a ajuns o bomba cu ceas. Si la Poli si la Bursasport a ajuns sa impuna regulile sale scrise (un decalog) in momentul in care a simtit ca pierde controlul. Si de acolo, totul a mers in jos.

Ramane de vazut cum va gestiona Hagi relatia cu Becali si daca va reusi sa se impuna pentru prima oara in viata sa ca antrenor. Daca nici la Steaua nu va reusi, atunci unde sa reuseasca?

  1. 24 Responses to “Salariu regesc pentru Hagi: sume, comparatii, merite, obiective”

  2. By forzasteaua on Jun 24, 2007 | Reply

    Smenule sa stii si tu ca Hagi nu a luat cupa turciei cu Bursa ci cu Galata (parca 4-1 sau 3-1 in finala cu Fener)!!! In rest sa fie intr-un ceas bun!!

  3. By Filip on Jun 24, 2007 | Reply

    Forzza Hagi ; Bafta

  4. By colaps on Jun 24, 2007 | Reply

    nu cumva hagi a luat cupa turciei cu galata?

  5. By Dani on Jun 24, 2007 | Reply

    Cupa a castigat-o cu Galatasaray si chiar cu mare stil – 5-1 impotriva Fenerbahche. Trebuie sa retii Vadim faptul ca pe suporterii Stelei nu prea ii intereseaza salariul lui Hagi atata timp cat echipa merge bine si transferurile asijderea. Daca Hagi este singurul mod in care cineva se poate intelege cu GB atunci fie, noua chiar ne face placere. Ramane de vazut daca rezultatele vor fi masura eforturilor financiare ale patronului dar o comparatie cu Olaroiu sau Protasov este oricum exagerata.

    Cheers

  6. By Orbetzilor on Jun 24, 2007 | Reply

    Orbetzilor… Vadim a scris “In schimb, Hagi care are o singura performanta notabila ca antrenor de fotbal (Cupa Turciei cu Galatasaray in Turcia).” Voi in schimb de Galatasaray cititi Bursa ??? Si dup-aia incepeti cu dume de “smenule” … plm de handicapati orbi care nu meritati sa aveti internet ca sa cititi ziare on-line… mergetzi la toneta si luati-va ziar adevarat, ca poate asa cititi mai bine… sau dak nu, macar vedeti poze si pricepeti dak va duce capu`

    Vadime, fara suparare, sper sa nu ai dreptate si sa nu vedem Steaua ca se duce in jos din cauza lui Hagi.. :(

  7. By Caine Rosu on Jun 24, 2007 | Reply

    Felicitari Becali ! O alegere reusita in interesul lui Dinamo.

  8. By Vadim on Jun 24, 2007 | Reply

    Orbetzilor – Nu, au avut dreptate, era scris Bursa initial. Pana am revizuit articolul cateva minute a stat asa, apoi l-am ‘periat’. Ma gandeam la Bursa… o echipa la care Hagi, la centenar, nu a reusit sa ii aduca un trofeu (nici campionat si nici Cupa, jucand atunci finala).

  9. By leviking on Jun 24, 2007 | Reply

    Pacat ca nu vine Boloni, ar fi ideal.

  10. By gdan_pbs on Jun 24, 2007 | Reply

    o mutare in interesul cainilor :(( ce a facut hagi ca antrenor? steaua nu va lua titlul nici sezonul viitor, mai bine era gigi antrenor k economisea si niste bani. Forza STEAUA

  11. By eu on Jun 24, 2007 | Reply

    eu ma intreb: chiar ne intereseaza cati bani ia hagi? luam noi mai putin din cauza asta? sunt banii lui becali care poate sa ii dea si 10 milioane daca vrea. eu unul i-as da 100 milioane ca sa nu mai vina la steaua. hagi este un zero absolut. parerea mea ca avand in vedere unele exceptii, nici ca jucator nu a fost prea grozav. cand aveai nevoie mai mare de el lua rosu. parerea mea este ca hagi ar trebui sa se rezume la hotelul pe care il are.

  12. By Strong on Jun 24, 2007 | Reply

    Mda, Protasov nu era deloc antrenor faimos cand a venit la Steaua. Antrenase de-alde greci si ciprioti samd. Cat despre obiective, Becali a spus clar: Locul 1 sau 2 se accepta. Mai jos nu. Ca nu-l da Becali afara nu inseamna ca Hagi ramane antrenor daca n-are rezultate. Salariul bun a lui Hagi va crea o stare de nemultumire pt. Rednic, Andone & co, deci niste frictiuni interne la celelate cluburi. Bafta Hagi!

  13. By adi on Jun 24, 2007 | Reply

    Posibil scenariu.. ?

    Tinand ct ca Iordanescu ii cunoaste pe sauditi, ca e si prieten cu Hagi, ma intreb dc nu e posibil sa fi vb la arabi ca acestia sa ii faca o oferta lui Olaruia.
    Acesta isi dea demisia de la Steaua, oferta nu se concretizeaza din varii motive (deoarece nici nu era reala, doar de fatada, pt a il indeparta de la Steaua) iar Hagi…vine la Steaua.

  14. By adi on Jun 24, 2007 | Reply

    Posibil scenariu.. ?

    Tinand ct ca Iordanescu ii cunoaste pe sauditi, ca e si prieten cu Hagi, ma intreb dc nu e posibil sa fi vb la arabi ca acestia sa ii faca o oferta lui Olaroiu.
    Acesta isi da demisia de la Steaua, oferta nu se concretizeaza din varii motive (deoarece nici nu era reala, doar de fatada, pt a il indeparta de la Steaua) iar Hagi…vine la Steaua.

  15. By d.s. on Jun 24, 2007 | Reply

    Lasa Vadime scandalul si ironia si nu mai cauta cearta cu lumanarea…Hagi nu are obiective in scris , dar toata lumea stie ca locul 1 , cupa , CL sunt obligatorii…Hai sa nu mai cautam nod in papura si sa speram la cat mai bine….

  16. By Vadim on Jun 24, 2007 | Reply

    d.s. – Hagi nici macar nu va avea contract la Steaua pentru ca are exclusivitate si clauze cu PoTV. Ti se pare normal ca un antrenor la o echipa mare sa lucreze fara contract? Ai mai auzit asa ceva in lume? Suntem in lumea a treia, inca astia care conduc la noi am mentalitati de 3 lei…

  17. By laur on Jun 24, 2007 | Reply

    Hai sa comenteze si un dinamovist aceasta mutare…
    L-am tot urmarit de-a lungul anilor pe Hagi ce face el ca antrenor.
    A castigat Cupa Turciei dupa un 5-1 de senzatie. A fost la unul sau doua puncte in spatele lui fener pâna aproape de final, sa tot fie vreo 3-4 etape.
    Apoi a fost dat afara….nu stiu daca a fost corect sau nu.
    S-a uitat insa si de episodul ”Slovenia” in care, am jucat excelent in prima repriza la ei acasa. Aveam 1-0 si noi eram cu tavalugul pe ei. Urmarea…a fost si multa nesansa….multi il acuza pe Stelea pentru acel gol, eu nu-i gasesc nicio vina, a fost un gol aboslut hilar dar si senzational.
    Pe la Bursa stiti cum au decurs lucrurile, la Poli la fel.
    Am crezut mult timp in steaua lui, pâna la episodul ” Poli ”.
    Acum insa, nu cred ca este un antrenor de valoare. Nu-i vorba ca nici Oli n-a fost, o sa se vada la arabi, insa….vorba unui suporter de mai sus, daca venea Boloni, erati tari. La voi insa problema e mult mai grava, il aveti pe cioban sef si el se crede mesia. Maine poimâine o sa joace si Ilie ca asa vrea muschii lui si tot asa….baga-l Hagi pe Ochiirosii, scoate-l pe Nesu, etc.
    Ciobanul este marea voastra piatra de moara, el o sa va traga la fund….cât credeti ca o sa mai mearga cu MITA?
    La noi, kkactionarii merg mai pe burta, nu se baga pe antrenor.
    Sunt multi dinamovisti care nu-i suporta pe porcica, turculetzu’, sau badea.
    Dar uitati-va la declaratiile lor si la cele ale ciobanului…. e diferenta enorma….fara suparare.
    Aduceti-va aminte de campania voastra de transferari….Beluschi, Abiatti, buget de 30 milioane, etc. Vorbe, vorbe si atat.
    Mi-e ca ramaneti numai cu vorbele si e pacat.
    La ora actuala, daca s-ar juca cinstit in campionatul nostru, n-ati termina pe locul 4 cu lotul si cu antrenorul vostru.
    Se poate fara injuraturi?
    Multumesc anticipat.

  18. By CfR 1907 on Jun 24, 2007 | Reply

    Cea mai buna veste pentru noi!!! Ii dorim la Hagi sa aiba succesul de la Bursa,Galata,echipa nationala,Poli Tim.

  19. By CfR 1907 on Jun 24, 2007 | Reply

    Laur are dreptate.Cam asa stau lucrurile.Boloni nu ar fi acceptat niciodata sa lucreze cu ciobanul incult.Pe Hagi nu o sa-l prinda returul in Ghencea! Numai numele e de el.In rest…ca antrenor cam zero.Trebuia sa-l aduca pe ala de la Otelul si era mult mai bine pt ei.

  20. By laur on Jun 24, 2007 | Reply

    Multumesc Cfr. Eu cred ca voi meritati locul 2 anul asta. Ceva s-a intamplat, cu siguranta….steaua a jucat foarte prost returul, dar dupa meciul cu Gloria, au renascut subit. Si victoria de la Cluj e foarte suspecta, Bergodi a fost lucrat…de jucatori, de conducatori, nu stiu.
    8 puncte nu se pierd asa usor, peste noapte.
    La anul, daca Andone gestioneaza bine situatia, e tare greu pentru noi.
    Il vad pe Ando sub Rednic la valoare, dar lotul vostru e mult mai valoros.
    Sa speram ca mai dureaza la voi cu omogenizarea…..chiar, Grigoras mi se pare tipul de antrenor, ambitios, bun, dar care n-are pile sa ajunga mai sus…altii au avut si au luat-o de sus din prima….Hagi, Dan Petrescu….iar altii o iau de jos si n-ajung niciodata sus…ca n-au relatii.
    Bafta!

  21. By mario on Jun 24, 2007 | Reply

    Asa e d-l Becali,daca nu poate sa aduca un antrenor ca lumea macar sa aduca un “nume” care nu prea are de-a face cu performanta,iar cit priveste salariul este o alta parada de grandomanie,capitol lacare trebuie sa recunosc este as!
    Pacat ca acest tandem au in mina un nume cunoscut in fotbal si nu stiu ce sa faca cu el!

  22. By dan on Jun 24, 2007 | Reply

    Nu sunt stelist si nici mare fan al lu Hagi ca antrenor pt ca a vrut sa inceapa antrenoratul de la nivelul de la care s-a lasat ca jucator,adica f. sus!

    Nimeni nu ia in calcul si varianta: dar si daca Hagi reuseste?!

    Nu uitatzi ca obiectiv, la dubla cu Slovenia am fost f. aproape de calificare si ca in Turcia si-au rupt gatul antrenori cu blazon!

    Succes Gica!

  23. By riki on Jun 24, 2007 | Reply

    era mai bun olaroiu,sincer eu sunt rapidist,dar cu hagi nu cred ca o sa ajunge-ti in nici o parte,uitati-va si cand a fost la timisoara ia adus iancu toti jucatorii pe care i-a vrut,si ce a facut? hagi a fost foarte buna ca jucator,dar ca om si ca persoana nu face 2 lei imi aduc aminte ca a angajato o data pe diana mocanu(campioana mondiala la inot)la el la hotel la piscina ca sa antreneze copiii si ia promis un salariu si la sfarsit de luna ia dat jumate,,,,,…HAGI VEI RAMANE IN INIMA MEA CA JUCATOR,dar nu ca antrenor si ca persoana.bafta un salut ptr toti

  24. By yoyoyoi on Jun 24, 2007 | Reply

    Corect ai zis la sfarsit: Daca nici la Steaua nu va reusi, atunci unde sa reuseasca?

    Aici se regaseste esenta intregii povesti. Daca nu va reusi aici inseamna ca-si poate lua adio de la cariera de antrenor. Dar, daca va reusi inseamna ca e un mare entrenor. Pentru ca la Steaua trebuie sa fii mare ca sa aduci glorie si rezultate. Cale de mijloc nu exista.

  25. By simpson on Jun 26, 2007 | Reply

    http://www.bursaspor.org/ unde e t-ul, domnule redactor si iubitor de sport?

Post a Comment