Sa nu criticam liderii

June 3rd, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Romania a dominat clar partida din Slovenia si a aratat a fi o echipa superioara, castigandu-si locul de lider. Nu a fost un joc stralucit, dar prin munca tuturor Romania a bifat trei puncte intr-un meci in deplasare care, sa recunoastem, nu ne asteptam sa fie atat de lejer. Intre timp, echipe mari s-au chinuit sa invinga in alte grupe din preliminarii, sambata seara. Haideti sa nu criticam liderii… Nu se face.


Si cand e lider, Romania este criticata. Am observat nu numai jurnalisti sau oameni de fotbal, ci si fanii prezenti activ pe forumul Onlinesport ca gasesc multe critici la adresa jocului cu Slovenia. In mod clar ca nu a fost un joc de spectacol, dar sa tragi sapte suturi pe poarta si sa dai doua goluri, in timp ce adversarii au marcat un gol norocos fara sa aiba mari actiuni de gol nu lasa loc de discutii pe tema celui mai bun.

In plus, doua ocazii periculoase oprite gresit pentru offside ar mai fi putut aduce un gol cel putin pentru tricolori.

Romania nu a jucat la spectacol, a jucat calculat asa cum ii place lui Piturca, asa cum am obtinut un punct si in Olanda, asa cum era sa castigam si acasa cu Bulgaria. Totusi suntem lideri in grupa Olandei, in timp ce sambata seara Italia s-a chinuit literalmente cu Insulele Feroe (2-1), iar Germania a inscris abia in minutul 45 contra celor din San Marino…

E drept, toti suntem antrenori. Toti stim fotbal si tenis de masa, ca asa e romanul. Dar toata lumea stie ca preliminariile nu sunt la spectacol si nu conteaza decat ‘cele trei puncte’, ca sa intram in limbajul de lemn al lui Piturca si al jucatorilor de dupa fiecare meci. Nu conteaza decat calificarea de care avem nevoie ca de aer. E bine ca dupa aproape fiecare meci jucatorii pot iesi cu fruntea sus si sa foloseasca limbajul de lemn al celor trei puncte.

Suntem in grafic, echipa merge bine, e neinvinsa, Piturca isi toceste coatele si gaseste jucatorii in forma. Avem 14 puncte din 18 posibile, am castigat lejer in Slovenia dupa ce Olanda s-a chinuit acolo pentru un 1-0 nesperat.

Codrea si Rosu nu au stralucit, lui Mutu si Marica ne le-a iesit tot ce ar fi vrut, insa echipa per total a mers. Tocmai cand spuneam ca Nicolita nu are ce cauta la echipa nationala a balbait o minge in careu, si-a luat si el o data inima in dinti, a tras si a marcat… Zicu putea mai mult daca era titular, Dorel Stoica a jucat solid si a aratat ca nu si-a luat locul ‘pe pile’. Se misca lucrurile.

Aparent Romania nu a jucat atat de combinativ. Nu am vazut sute de pase. Insa, Piturca a impus jocul in adancime, s-au facut multe astfel de lansari. Si mai mereu au iesit, slovenii au avut mari dificultati sa contracareze. Ambele calcaie ale lui Mutu puteau fi pase decisive (in special primul). Multe alte actiuni ar fi mers mai bine, daca gazdele nu ar fi secerat cu indulgenta arbitrului.

S-a jucat bine, s-a jucat inteligent, s-a jucat eficient. Ca Olanda nu e ce a fost odata, ca Slovenia nu e Italia, ca iarna nu e ca vara… sunt nuante, restul e can-can. Romania castiga si asta e cel mai bine.

  1. 14 Responses to “Sa nu criticam liderii”

  2. By DiabLo on Jun 3, 2007 | Reply

    De acord cu ce zici, dar slovenii au avut mai multe suturi pe poarta. A fost unul in prima repriza pe care l-a respins Lobont in lateral si a mai fost unul in repriza a doua, cand Lobont a avut un reflex extraordinar.

  3. By Nexus on Jun 3, 2007 | Reply

    De acord vadime. Nu inteleg rafala asta de critici permanente. N-o fi piturca un actor mass-media dar face treaba. Si da credit jucatorilor utili.

    PS : Slovenia a tras mai mult de un sut pe poarta, ca altfel nu vorbeam despre paradele lui lobont. Poate a tras unul singur in min 92…e adevarat…

  4. By Nexus on Jun 3, 2007 | Reply

    na ca am scris exact ca Diablo fara sa am habar…:D

  5. By Vadim on Jun 3, 2007 | Reply

    Sa traiasca statistica oficiala de pe uefa.com… 😀 Am modificat. :)

  6. By Sebi on Jun 3, 2007 | Reply

    Vadime…. Dar asa sunt romanii… Sunt criticii criticilor.. Ce sa le faci.. Sunt frustrati.

  7. By Vadim on Jun 3, 2007 | Reply

    Totusi nu sunt critici vehemente. Nu strica sa iti doresti mai mult ca iubitor de fotbal, dar totusi…

  8. By MATEI on Jun 3, 2007 | Reply

    IATA CA VADIM A AJUNS SI MARE ANALIST, PROBABIL IN SINEA TA TE CREZI LA NIVELUL LUI VOCHIN SAU BUZARIN. IMI VINE SA VARS…

  9. By raikks on Jun 3, 2007 | Reply

    eu credeam ca e blogu lu vadim tudor

  10. By Vadim on Jun 3, 2007 | Reply

    Matei, nu. Sunt peste. 😀

  11. By nicuvegas on Jun 3, 2007 | Reply

    Un meci bun pentru Romania, au jucat bine dar la 2-0 iara sau relaxat si erau sa primeasca gol, iar in ultimul minut au chiar primit gol, pacat ca ne relaxam si lasam echipe mai slabe sa ne bage gol si ii lasam inapoi in meci. Pe Bulgari la fel erau ca si batuti si ne-am relaxat si uite ca ne-au egalat, trebuie sa jucam toate 90 de minute ca sa putem sa invingem decisiv.

  12. By DB on Jun 4, 2007 | Reply

    “Piturca isi toceste coatele si gaseste jucatorii in forma.” “Codrea si Rosu nu au stralucit, lui Mutu si Marica ne le-a iesit tot ce ar fi vrut, insa echipa per total a mers.”. Te-ai contrazis singur…

  13. By dutzy on Jun 10, 2007 | Reply

    Sa nu criticam liderii !!!:):):)

  14. By Frankie on Apr 9, 2011 | Reply

    ta0qu3 That’s way more clever than I was expecting. Thanks!

  15. By drlmcut on Apr 11, 2011 | Reply

    SOdrC9 wiireyvndgqn

Post a Comment