Decalogul lui Hagi e si pe pielea Stelei

June 25th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Giga Hagi a anuntat la conferinta de presa cu ocazia careia a fost prezentat astazi (luni) ca noul antrnor al Stelei ca nu va renunta la regulamentul sau intern. Ca tehnician, Hagi are o ‘pasarica’: aceea de a face un set de legi, numit generic ‘Decalog’, pe care il impune si de la care nu doreste abateri. Iata regulile lui Hagi, pe care le-a avut si la Galatasaray si la Bursaspor si la Poli Timisoara. In mare, acestea vor fi si la Steaua.

Nici un fotbalist nu are voie sa discute cu conducerea clubului fara acordul antrenorului.

Toti jucatorii trebuie sa fie acasa cel tirziu la ora 23.00 in fiecare zi, cu exceptia celor in care sint programate meciuri.

Telefoanele mobile trebuie sa fie inchise in momentele in care toti jucatorii sint impreuna si anume la sosirea la stadion, in autocar si la masa.

Fotbalistii trebuie sa manince regulat si sa respecte orele de odihna.

Nu au voie sa joace carti sau rummy.

Jucatorii nu trebuie sa bea apa in timpul antrenamentelor, iar in cantonament sint interzise bauturile alcoolice.

Toate declaratiile de presa vor fi facute prin intermediul purtatorului de cuvint al clubului. Fotbalistii nu au voie sa dea presei informatii in legatura cu echipa si nici un jucator nu avea voie sa plece din oras fara acceptul lui Gheorghe Hagi.

  1. 23 Responses to “Decalogul lui Hagi e si pe pielea Stelei”

  2. By Raphael calare pe catzel on Jun 25, 2007 | Reply

    Nu vad nimic anormal pana acu. Astea sunt regulile la toate cluburile profesioniste.
    Cine sare calul plateste.

  3. By gdan_pbs on Jun 25, 2007 | Reply

    cea cu mobilul inchis e o tampenie. sper ca temerile mele sa nu se adevereasca si hagi sa faca ceva pt steaua. dak nu, se compromite total ca antrenor

  4. By Latinul on Jun 25, 2007 | Reply

    Decalog vine de la deca adica 10. eu am numarut numai sapte. chiar asa de prosti sunteti?

  5. By Anonymous on Jun 25, 2007 | Reply

    “Toate declaratiile de presa vor fi facute prin intermediul purtatorului de cuvint al clubului. Fotbalistii nu au voie sa dea presei informatii in legatura cu echipa si nici un jucator nu are voie sa plece din Bursa fara acceptul lui Gheorghe Hagi.”

    Bine ca nu au voie sa plece din Bursa :)

  6. By Henry Chinaski on Jun 25, 2007 | Reply

    Nici eu nu le-as da voie sa plece din Bursa……..ce mama dreaq!!!

  7. By criss on Jun 25, 2007 | Reply

    Salut,

    e cred prima oara cand postez pe site deobicei iau doar informatii legate de Steaua din mom ce nu locuiesc iin tara. Eu vad cu ochi buni venirea lui Hagi la Steaua din cateva motive.
    1 Sa lucrezi cu Gica in fotbal impune de la sine sa dai tot pe teren nu e vorba de procente aici si efectiv tot ce ai doar esti langa cel mai bun fotbalist al Romaniei. Aici as adauga ca Gica a fost cel care a zis Mutu e un fotbnalist complet si imi va lua locul – un jucator care ar putea avea si aduce performante mai bune ca alea mele. Interesant este ca Mutu daca are atitudinea unui profesionist tocmai asta face So la acest capitol Hagi -restul 1-0 mai ales ca ai nostri ca brazi iau dat in cap lui Mutu iar acum nationala fara el este un fel de sperietori de ciori in fotbal.

    2 Peste tot la un nivel ‘profesionist’ ti se da dar si cere nimeni nu e tampit sa puna bani timp etc si sa nu ia nimika vezi exemple peste tot in jur de la intrare in UE pana la bani primiti dati etc si eu si oricine ar face acelasi lucru.

    3 Ce conditi ii poate pune cineva lui Gica sa fim seriosi numele sau il obliga sa aduca performanta numele echipei il obliga sa aduca erformanta Salriul pt Romania il obliga sa aduca performanta as zice si faptul ca a stat 1 an si a intors pe toate fetele unde a gresit si ce a mers prost il va ajuta

    4 Lumea se tot ia ca il baga pe x si pe y… pai oameni buni nu voi TOTI va plangeati ca la Steaua sunt numai antrenori-marionete si nu e nimeni care sa faca echipa asa cum vrea si cum poate ar trebuii fara amestec de la Becali???? Aveti ce ati cerut….Nu facem noi echipa nu o face Becali o face GICA acum si pe bune e mai bun ca noi la asta

    5 Hagi a fost capitanul ‘generatiei de aur’ pe cine aveam noi antrenor la nationala atunci….??? Hai sa ne amintim era Iordanescu ce facea Iordanescu NIMIK NADA 0 barat….. cine ducea echipa atunci ??? In opinia mea Hagi si inca vreo doi trei dar toata lumea privea la Hagi ne este asa???? So Hagi are stofa de conducator….

    6 ce sa intamplat la turci la Poli etc… pe scurt totul e ca intro casnicie — putem vorbii noi mult si bine dar adevarul il stiu doar cei implicati nu noi…So eu personal nu pot zice Gica a dat chix… EWchipele respective oricum erau de mana a doua…..Steaua e o echipa de prima mana care tine steagul sus oriunde si in campionat si afara si far suparare si Poli si echipele turcesti nu au valoarea ei… a se vedea fotbalul turcesc cu Hagi sau Lucescu si a se vedea ce fac ei acum….

    7 Eu am facut ceva fotbal asa la nivel mic si imi aduc aminte ca Hagi din tinerete statea peste antrenamente 2-3 ore si tragea la poarta singur sau ruga portarul sa stea cu el Pai numai asa iei performanta cu un set de legi stricte nu cum se intampla la noi….Betii cluburi si curse de masini pe autostrazi oameni morti etc…. Ai nostrii mai au pana sa gandesca la mosul profesionist….

    8 Si inchid aici In sfarsit e cineva pe care Becali nu poate sa ii zica fa asta sau ailalta…o fii becali slobod de gura dar cand stie ca cineva e mai bun si impune respectul lui nu se ia de el nu ii da ‘instructiuni’ etc.. a se vedea cu Base sau MM si as zice si legat de religie ….

    Per ansamblu cred ca e o mutare excelenta si cum lotul e acum un pic mai sudat iar Steaua o echipa de atac…well Hagi e omul care stie sa le combine bine aici singura buba a Stelei este si va ramane mere un adevarat varf gen Mutu sau Niculae unul care sa o bage in plasa fara prea multe fite in fata careului….( un lucru la care mereu Dinamo din pacate a fost mai buna) cineva care sa si inscrie nu sa rateze exasperat de mult… Sper ca Hagi sa corecteze acest neajuns si daca nu vom avea un jucator asa de valoros macar sa avem un al 2 lea Piturca care la Steaua nu excela dar avea noroc chior si la pomana stand se trezea cu mingea in fata portii… Hagi fiind un mijlocas extrem de valoros si avnd aceea viziune cum sa deschida jocul ( sa ne amintim ce pasa punea ppe cand juca si de la ce distante..) ar putea zic eu sa ‘repare’ aceste neajunsuri….

    Pe scurt hai sa nu dam in cap nimanui inca (asa cum se obisnuieste la noi) pana nu greseste si chiar daca sa fim seriosi cine nu greseste totusi suntem oameni. Ideea este ca aceste greseli sa nu devina obisnuinte si sa ne comlacem in ele – dar totusi Hagi e un adevarat profesionist si stie ce trebuie sa faca….Sper ca personalitatea lui sa nu incerce acum sa eclipseze jucatorii si sa aibe o relatie de pritenie cu ei altfel totul e pierdut de la inceput….

    Numai bine – succes lui Hagi si hai Steaua la bine la rau eu tot stelist sunt!!!

    PS imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale sau informatie eronata.

  8. By Claude on Jun 25, 2007 | Reply

    “Nici un fotbalist nu are voie sa discute cu conducerea clubului fara acordul antrenorului.”

    Nici macar Radoi?…:)) Gica vorbeste prostii…o sa aiba influneta asupra a 50% din echipa

  9. By Claude on Jun 25, 2007 | Reply

    @criss eu atit am vazut pina acum: Hagi nu stie sa puna echipa in teren. Atit. Nu amestecam viata de jucator cu cea de antrenor.

  10. By dan on Jun 25, 2007 | Reply

    Cum le zici tu mai Vadime ca un om mare….
    Alea erau niste reguli pe care Hagi le-a cerut a fi respectate la Bursa in Turcia, acum 3 ani de zile. Sa nu amestecam lucrurile. Acum e vorba de

    Steaua si nu de Bursa sau de Timisoara.
    L-ai auzit tu pe el spunand asa ceva acum, sau doar presupui ca asa o sa se intample?

    Din partea mea poate sa le impuna 30 de reguli, tot ce conteaza este ca echipa sa mearga bine si sa aiba rezultate, restul sunt palavre…

  11. By Vadim on Jun 25, 2007 | Reply

    Latinul – erau 10 legi, nu le mai stiu pe toate.

  12. By Vadim on Jun 25, 2007 | Reply

    Dan – acelasi reguli erau si la Poli Timisoara Hagi a anuntat ca va face regulament si la Steaua si nu cred ca il are scris demult. :)

  13. By mamalinski on Jun 25, 2007 | Reply

    slabutz articolul. Apreciez onlinesport-ul pentru stiri, dar la articole sunteti slabuti…taaaaare. Mai ales tu, Vadime, ca nu te poti detasa de sentimente…sa scrii in mod obiectiv. Lasa simpatiile si antipatiile deoparte si analizeaza lucid problema.

  14. By Vadim on Jun 25, 2007 | Reply

    mamalinski -tocmai ca sunt singurul care fac asta. Crede-ma pe cuvant. In rest e plin de fani deghizat in jurnalisti. Ia-o asa, iti zic din experienta. :)

  15. By bad dog on Jun 25, 2007 | Reply

    Unele reguli sunt de bun simt, altele sunt stupide. Cum ar fi cea cu interzisul jocului de carti. Hai sa fim seriosi, sunt fotbalisti nu doctori docenti in fizica nucleara. Ce ar vrea Hagi sa faca in cantonament, sa citeasca ‘Idiotul’? Doamne-fereste, ati vazut ce-a patit Mutu….

  16. By rautzu on Jun 25, 2007 | Reply

    Cred ca stiu a opta regula. Sa nu manance seminte pe teren, in timpul antrenamentelor. Serios vorbind insa, cred ca va face o mare branza la Steaua. De ce ? Fiindca desi vede valoarea intr-un jucator, habar nu are cand sa-l bage pe teren si nici unde.

  17. By d(r)ac impielitzat on Jun 25, 2007 | Reply

    mie nici o regula nu mi se pare stupida. iar cea cu celularele mi se pare una dintre cele mai importante. cine nu intelege regula asta nu poate sa comenteze altele. chestia cu rummy, poker si table e pentru ca bajetii o pun de una mica, joaca pe bani, unii pierd altii nu (fireste), se incing spiritele, se creeza ranchiuni chiar si intre prieteni care pot tine ani de zile si uite-asa nu mai ai relatii bune de joc. el trebuie sa creeze o echipa, un nucleu de jucatori puternici si mental si fizic si tehnic. comentati toti sa va aflati in treaba, inclusiv tu vadime! noroc ca gica nu citeste prostiile astea iar daca la citeste sper sa-si dea seama ca e de-asupra voastra a tuturor…

  18. By soju on Jun 25, 2007 | Reply

    faza cu “sa nu plece din bursa” spune tot despre valoarea articolelor tale.. de unde le copiezi, pe bune? chiar asa n-ai 5 minute sa te uiti ce scrie in ele?

  19. By Vadim on Jun 25, 2007 | Reply

    Soju si altii – :) Bursa este un oras. Cand Hagi era la Bursaspor nici un jucator nu avea voie sa plece din Bursa fara sa ii ceara acordul. Am lasat legile asa cum erau facute de Hagi la acea vreme. Daca vreti, in loc de Bursa cititi Bucuresti. :)

  20. By gigiciuperca on Jun 26, 2007 | Reply

    Vadime cine e bre’ “Giga” Hagi asta ca eu nu am mai auzit de el pana acum??
    :)))))))))

  21. By dan on Jun 26, 2007 | Reply

    salut Vadim! as vrea sa-ti propun sa faci un studiu si sa ne spui si noua, cati jugatori valorosi din echipele inferioare ale cluburilor de fotbal din prima liga au fost promovati in acest an la prima echipa? iti scriu din Mexic (poate-ti aduci aminte), iar cum toata legatura mea cu fotbalul din Romania este prin intermediul ziarelor, iar in ziare vad o gramada de trasferuri de fel si fel de jucatori de prin toate colturile lumii, nimeni nu spune nimic de promovarea noilor valori ale fotbalului romanesc. nu crezi ca ar fi interesant sa vedem acest aspect?
    in legatura cu “decalogul” lui Hagi, cred ca este de foarte mare folos ca o institutie sa aiba trasate cateva norme de disciplina interna, in sportul de performanta si in special in cazul fotbalului profesional, aceste regului trebuie puse de catre club in momentul semnarii si angajarii fotbalistului respectiv si nu de catre antrenor. antrenorul are o multime de alte lucruri de facut, nu trebuie sa se preocupe sa faca jandarmerie. pe de alta parte, insistenta in aplicarea reglamentelor disciplinare denota un alt aspect, lipsa de profesionalism a sportivilor, ei trebuie sa inteleaga ca sunt sportivi de inalta performanta dealungul a 24 de ore din zi, 7 zile pe saptamana, 12 luni din an, si nu se pot abate de la propira disciplina care guverneaza ridicarea si mentinerea calitatilor psihice si fizice ale unui individ ajuns in acest context. de foarte mult timp sportul nu se mai face prin aplicarea metodelor empirice, sportul este o stiinta si ca atare oamenii care lucreaza in domeniu trebuie sa fie pregatiti pentru acest lucru. o intrebare: un foarte bun meserias zidar, tu Vadin, l-ai putea ridica printr-un curs de 6 luni la meseria de arhitect sau inginer constructor? nu? pai uite ca in fotbal se poate intampla ca, in urma unui cursulet de cateva luni, un jucator de fotbal poate ajunge profesor. crezi ca in aceste cateva luni, impreuna cu experienta lui capatata ca fotbalist, omul asta poate dobandi intelepciunea necesara (ma refer din punct de vedere stiintific) pentru a tranzmite, educa si dezvolta integral un individ intr-un grup social care aspira la inalte performante de manifestare psihica si fizica? eu ma indoiesc! ca exemplu as da curriculum antrenorului lui manchester, Ferguson, care consider ca este intr-adevar un specialist in domeniu si niciodata nu l-am auzit ca “vantura” prin presa regulamente disciplinare interne; domunul ferguson este specializat (printre altele) in psihologie organizationala. analizati-l si veti vedea de ce unele echipe sunt si se mentin la inaltime.
    ok. cam atat pentru azi…. hasta la vista amigo! Dan

  22. By Toshiro on Jun 26, 2007 | Reply

    mamalinski Says:

    slabutz articolul. …Vadime, ca nu te poti detasa de sentimente…sa scrii in mod obiectiv. Lasa simpatiile si antipatiile deoparte si analizeaza lucid problema.

    Vadim Says:

    mamalinski -tocmai ca sunt singurul care fac asta. Crede-ma pe cuvant. In rest e plin de fani deghizat in jurnalisti. Ia-o asa, iti zic din experienta.

    Uite, cred ca ar trebui sa faci si o rubrica de “FUN”. Care sa inceapa cu declaratia asta de mai sus. M-ai spart cu luciditatea asta… Mai ales ca esti si singur. Impotriva tuturor… :-) 😉

  23. By relansat on Jul 1, 2007 | Reply

    mi`o placut aia cu “hagi are o “pasarica” ” =))

  24. By buleanu on Jul 2, 2007 | Reply

    Vadime, vezi ca a inceput Campionatul Mondial de Fotbal sub 20 ani.
    Competitia se desfasoara in Canada si a inceput cu o mare surpriza
    Polonia-Brazilia 1-0
    Fifa U-20 World Cup Canada 2007
    Nu am vazut nimik scris despre aceasta competitie destul de importanta cred.

Post a Comment