Razboiul rece de la Steaua

May 17th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Multi nu isi explica evenimentele actuale de la Steaua. Conflicte aparute aparent de niciunde. Toate au o explicatie.


Demiterea lui MM Stoica nu este atat de linistita precum parea. Plecat fara scanal de la Steaua, stiind ca are zilele numarate, MM si-a aranjat astfel incat sa traga cortina aparent cu fruntea sus. Si, in ochii majoritatii, a reusit, mai ales dublat de baietii lui de casa care mai scriu prin presa.

La cateva zile dupa plecare au inceput frecusurile. Suporterii s-au ridicat contra lui Becali din ce in ce mai vehement. Au iesit in fata oameni si organizatii de care nu auzise nimeni inainte (vezi Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti). Un site de suporteri al Stelei a inceput sa traga pro MM de unde pana atunci nu voia sa auda de el.

De ce aceste reactii? MM se poate afla in spate si, chiar daca nu il mai baga nimeni in seama, incearca sa ii faca probleme celui care l-a pus pe liber, de la distanta si aparent dezinteresat.

De aici aici au aparut miercuri si declaratiile lui Gigi Becali despre MM. Becali a dezvaluit partea sa a povestii despre fostul manager, afirmand ca acesta a vrut sa bage niste bani acolo unde nu trebuia. Ce sens mai aveau astfel de acuzatii, daca totul era cu cruce? Apoi a incercat sa rezolve problema cu galeriile instigate si sa ofere bani liderilor acestora ca sa le inchda gura.

Tragand linie, ca de obicei, Becali are de castigat in plan personal si public. El are banii la Steaua, el taie si spanzura fara sa raspunda in fata nimanui. L-a pus om de paie pe Argaseala, iar acesta nu va dori niciodata puterea asa cum a dorit-o MM. Argaseala isi vede de treaba si isi incaseaza cecurile. Atat. E baiat destept. MM a vrut mai mult: si salariu si comisioane si putere. A iesit in fata de multe ori bine, cu exceptiile care se stiu.

Un personaj lucid, inteligent, informat si modern MM a adunat in ultima perioada mult capital. Parea ca el conduce la Steaua. Era si pe banca si in vestiar, el centra el dadea cu capul. El dadea amenzi, el ierta. Stia sa isi arate superioritatea cu girul unui patron amintit din ce in ce mai putin in discutie. Dar nu prost.

Acesta a fost de fapt si motivul demiterii lui MM. Se apropie campania electorala, Becali trebuie sa apara din nou in fata. Intrat intr-un con de umbra cu Steaua, Becali a vrut sa arate ca nu sufera incorectitudinea indiferent unde ar fi. L-a dat astfel pe MM afara sub acest pretext si nimeni nu a putut contesta pentru ca acuzatiile nu au fost si nici nu vor fi niciodata clare. A revenit la comanda cu imaginea obisnuita, pentru ca de fapt asta isi dorea. De aici merge inainte. Steaua ii aduce voturi grele intr-o campanie electorala care nu se stie cat de devreme poate veni.

Razboiul rece la Steaua continua, dar nu poate avea decat un sigur castigator. In rest sunt mici muscatori care trec fara solutia anti-tantari.

Vadim Cusnarencu

  1. 40 Responses to “Razboiul rece de la Steaua”

  2. By io on May 17, 2007 | Reply

    First!

  3. By Piece of Mind on May 17, 2007 | Reply

    Un articol aiuritor, MM nu are nici o treaba nici cu AISS, nici cu http://www.fcsteaua.ro.

  4. By Raul Rusu on May 17, 2007 | Reply

    Nush cine esti nu am mai auzit de tine dar iti spun un lucru AISS nu aveai tu sa auzi de ea ca s-a infiintat doar in iarna. Cat despre revolta fanilor tu crezi ca lumea nu vede cat de prost e becali nu neaparat cu pupatul fularului ci cu demiterea lui MM. Acum nu se va vedea dar intr-un an se va vedea lipsa lui era nr 1 in club mare parte a performantelor stelei i se datoreza el a facut aceasta echipa a fost creatia lui a adus jucatori fara nume , a adus antrenori mari vezi zenga care a revolutionat fotbalul romanesc prin victoria cu valencia parerea mea ca a fost cea mai mare victorie dupa 1990 incoace la fel si oleg. Ce sa mai vb MM chiar se pricepea la fotbal dar cu un taran ca gigi e greu sa lucrezi. Nu se afla inemni in spatele revoltei suporterilor se vede doar realitatea. Vorba lui MM decat sa fiu sclav ca altii mai bine am plecat. La steaua au ramas doar sclavii vezi Argaseala .

  5. By dan on May 17, 2007 | Reply

    aberezi vadime, asociatia aia exista de mai mult timp ! cei care au luat atitudine primii n-au fost cei din asociatie ci suporterii de rand care nu erau implicatii nicaieri…spre exemplu EU.

  6. By lm47 on May 17, 2007 | Reply

    Nu a auzit nimeni de ei inainte ? Eu cred ca fondatorii AISS sunt cunoscuti in ambele peluze steliste… ma rog, ipoteze fara acoperire, ce sa scriem si noi cand n-avem subiecte ?

  7. By vasilica on May 17, 2007 | Reply

    Vadim a fost cumparat si el 😀

  8. By Delgado on May 17, 2007 | Reply

    nea vadime esti cumva oaia de casa a lui jiji?

    Oricum AISS este infiintat in ianuarie 2007 era mai greu sa se faca cunoscuta in anii trecuti
    nu crezi matale?

  9. By cristih on May 17, 2007 | Reply

    ce aberatii:)))..mai rar asa aberatii intr-un articol..habar nu ai nimik

  10. By Vio on May 17, 2007 | Reply

    Prin gesturile pe care le-a facut in ultima perioada gigi si-a pierdut f. multe voturi. o sa vedeti voi.

  11. By TEasc on May 17, 2007 | Reply

    vadim cel plin de aberatii! :)))
    pune manuta si intra pe site-ul Asociatiei: http://www.aiss.ro
    E infiintata de ceva vreme, in acte doar de anul asta, si nu are sentimente la adresa lui MM.
    Mai bine sterge articolul, ca te faci de ras! :))

  12. By gete on May 17, 2007 | Reply

    e disperat .. e disperat ..ptr.ce colaboreaza cu raducioiu daca face numai timpenii in materie de transferari ….doreste sa le faca el pe toate..unde mai exista asa ceva ..astai e comunist si el zice ca nu ..e fals domnilor, e fals.voi nu vedeti ca nici cuvintul dat nu si-l poate tine esa procedau comunistii…..

  13. By Paco on May 17, 2007 | Reply

    Banuiesc ca multi dintre cei care ii luati acum apararea lui ‘Mieme’ ati fost foarte revoltati atunci cand respectivul a lovit un suporter stelist chiar la tribuna 1 din Ghencea. Pana la urma despre ce vorbim: despre Gigi, MM sau Steaua? Cred ca pe adevaratii suporteri stelisti ar trebui sa-i preocupe mai intai echipa, jocul, sportul, rezultatele si mai putin animozitatile personale fata de unul sau altul din conducere.

  14. By flo on May 17, 2007 | Reply

    cred ca o cam iei pe aratura, nimic din ceea ce ai scris tu nu e verificat si sincer nu prea am auzit de tine asa ca am impresia ca materialul asta e cam un fel de lansare, resuscitare daca e cazul pt tine!Steaua-subiect la moda, MM vs. GIGI subiect fierbinte si un necunoscut care isi scrie parerile sa se afle in treaba! imi provocati greata mai ales ca nu va dati seama ca Steaua nu merita asa ceva! daca nu ati fi nesimtiti ar trebui sa simtiti rusine! da de unde??……..

  15. By popescu cornel alexandru on May 17, 2007 | Reply

    nea vadim, incearca sa nu te departezi de ceea ce faci tu la ziarul tau electronic, nu de alta dar sa nu patesti ca in zicala ” soimul care se avanta prea sus il loveste fulgerul ” adica nu iti da cu parerea despre un om care a facut treaba buna intr-un club asa mare ca Steaua si care acum este pus pe liber, asa din jocul de glezne al patronului, care nu isi pericliteaza familia( sanchi ), nu de alta dar daca ai pati la fel nu te-ai simti bine …

  16. By chilotzel on May 17, 2007 | Reply

    Ce ai visat tu aseara ne spui noua acum!!!
    MM era shi este iubit de suporterii stelei pentru ca era singurl componet al staff-ului de la Steaua care tinea la aceasta echipa.
    Becali doar se foloseste de Steaua.

  17. By eu on May 17, 2007 | Reply

    Te descalifici total ca ziarist cand scrii (la comanda) asemenea aberatii! Doar tu poti crede ca voturile pot fi cumparate prin Steaua! Niciodata!

  18. By KILL EM ALL on May 17, 2007 | Reply

    Vadime de ce mortii lu ma-ta scrii articole daca nu ai nici cea mai vaga idee despre ceea ce scrii?Pai documenteazate fiu de tarfa inainte sa scrii ceva, nu scrie asa de dragu sa scrii ca imi mnai bag o data pula in ma-ta daca o faci!Daca pun vreodata mana pe tine iti rup maxilaru!!!!

  19. By laur on May 17, 2007 | Reply

    E prima data când citesc un articol scris de dumneavoastra si am facut-o mai mult din curiozitate. Mergând pe prejudecata ca Aschia nu sare departe de trunchi, n-am prea dorit sa va citesc. Am citit de foarte multe ori, Revista Magazin, al carei redactor sef, era George Cusnarencu…ma exasperase in asa hal, incât i-am trimis si o scrisoare in care-i aratam greselile flagrante de la rubrica ”Sport”. De, omul voia sa le faca pe toate, scria si de sport si de cultura, basca s.f.-uri. Poliglot, nu gluma, dar cu scapari imense….
    Citindu-va articolul, m-am resemnat, Aschia nu sare departe…cele 16 comentarii de dinaintea mea, spun totul.
    Comentez doar ultimele doua fraze….eu cred ca, acel castigator pe care il vedeti dumneavoastra ( jiji, evident ), n-are cum sa câstige….nu e lumea chiar asa de proasta precum si-o imagineaza el…sau dumneavoastra.
    Ultima fraza e sublima, n-a durat mai mult de 15 secunde pentru a o compune, nu?
    Bafta!

  20. By paca on May 17, 2007 | Reply

    Numai basini are in cap Vadim asta…numai articole aberante scrise intr-un stil cocalar. “Ziaristule !..paparazzi ai fost si-o sa ramai/Adica ala care suge p*** pt. zvonuri”. Sterge dreacu’ blogu’ si apuca-te de agricultura :))

  21. By dinamovistul de mures on May 17, 2007 | Reply

    frate esti penibil de prost nu ai inteles nimic MMe un hot pe care ciobanul mizerabil la prins cam tarziu asta e mai fraiere la echipa cu nume de cimitir si nu prostiile alea ce tot idrugi tu acolo

  22. By Andrei on May 17, 2007 | Reply

    Doamne, un articol asa de slab nu am mai vazut de multa vreme. Te-ai interesat macar 5 minute ce este AISS si fcsteaua.ro? E clar ca raspunsul e nu. De unde sa stii tu ca AISS s-a infiintat recent si ca fcsteaua.ro e principalul site al suporterilor nu cum il numesti tu (“Un site de suporteri al Stelei…”).

    Scrii ca MM are baieti de casa in presa. Tu esti dobitoc?! Spune-mi si mie care ziarist a scris numai de bine despre MM de cand e el la Steaua? Iti pun eu: NICI UNUL. In schimb pe Jiji il ling in cur o gramada.

    Becali se contrazice de la o saptamana la alta:
    1) La inceput a zis ca MM a comis o mare greseala si ca era amenintat el si toata familia lui. Apoi spune ca de fapt l-a dat afara pt ca a platit niste bani la o firma de consultanta.
    2) La inceputul scandalului spune ca MM este ca fratele lui mai mic. Acum spune ca in ultima vreme nu se mai intelegea deloc cu MM.

    Iti dau dreptate intrun singur loc. Jiji s-a scapat de MM pentru ca acesta devenise principalul om la Steaua. Strategia de viitor a lui MM cu jucatori straini era foarte buna, dar cam scumpa pt. buzunarul zgarcitului. Se tot lauda cu cat investeste, dar de cand e la Steaua sunt convins ca a castigat mai mult decat a investit, si asta fara sa punem la socoteala capitalul de imagine.

    Jiji crede ca daca o sa fie numai romani in echipa Stelei o sa mai castige niste voturi (vai ce patriot!). Numai ca suporterii vor spectacol (care vedem cu totii ca e asigurat de brazilieni) si performanta, fiind mai putin importanta nationalitatea jucatorilor (ex: Elton si Thereau sunt printre cei mai iubiti jucatori; la fel au fost in trecut si Falemi sau Duro).

    Iar daca tu crezi ca suporterii Stelei il vor mai vota pe jiji, atunci est un mare BOU. In momentul de fata majoritatea suporterilor stelisti sunt impotriva lui, iar daca ii va vinde pe Elton si Thereau, iar in locul lor o sa-i aduca pe mos Gurita si Buga sau eu mai stiu cine, atunci fi convins ca n-o sa mai prinda PNGu nici parlamentul.

  23. By Daniel on May 17, 2007 | Reply

    1.AISS-ul s-a infiintat abia de cateva luni,deci e normal ca nu s-a auzit de el;
    2.MM nu are nici o legatura cu aceasta asociatie;
    3.Suporterii stelisti il apreciaza pe MM pt ce a facut bun,si il critica pt greseli.Nu e normal sa fie asa?
    4.Am incredere ca poporul roman are atata demnitate si onoare incat sa nu isi aleaga un presedinte bisnitar si analfabet;
    5.Din razboiul cu fanii stelisti,jiji va pierde pana la urma,vezi istori care nu minte:nici un dictator nu a castigat razboiul final cu poporul;
    Aberezi in tot ce scrii,dar ti-ai atins scopul:ai fost bagat in seama,ba ti s-a mai si raspuns la aberatii!Apuca-te de ceva la care te pricepi,scrisul nu e pt tine!

  24. By spikey on May 17, 2007 | Reply

    pt “dinamovistul de mures”…mars la groapa cu rahat!!cat despre tine vadime..aberezi mai rau ca becali!

  25. By rock5 on May 17, 2007 | Reply

    hai domnule mai slabeste-ne
    habar nu ai
    SUNT STELIST DE peste 20 de ani
    plus ca sunt si CITIT destul si mie greata de becaly
    voi nu vedeti ca e PARANOIC
    are niste porniri
    doamne dumnezeule
    habar nu aveti , nu vedeti ca e o scarba CU BANI
    se face ca arunca cu bani
    da de unde
    declaratia lui ca nu vrea straini la echipa
    pai nu vrea ca sunt scumpi
    normal
    pe thereau nici nu a auzit bine ca il vrea un club ca il si da nu ati auzit?
    da bani numai cand e filmat
    e mai rau ca VANGHELIE care este
    plus VEZI CA AI MULTE GRESELI IN TEHNOREDACTARE omule
    suporterii isi arata FATA
    fata reala
    si imi place
    sa plece naibii oierul
    toti suporterii suntem facuti oieri si alte lighioane din cauza agramatului asta care apare tot timpul pe sticla la TV, ca deja mi-e greata!
    si numai prostii rasuflate debiteaza
    e mai prost si ca CEAUSESCU
    pe bune
    e o copie a lui BASESCU mai mica poate mai agramata si fara chelie
    DACA SE ADUNA SUPORTERII ADEVARATII sunt milioane
    poate asa va pleca dracului HAHALERA
    toti sunt dobitoci si golani daca sunt impotriva lui
    pai la ce naiba au murit oameni pentru LIBERTATE?
    de ce naiba e democracy?
    mars beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehaly

  26. By rock5 on May 17, 2007 | Reply

    Andrei multe cuvinte de ale tale sunt foarte pertinente
    BRAVO
    ma bucur ca mai sunt multi care gandesc ca si mine
    pa

  27. By ion on May 17, 2007 | Reply

    ba baiatule, dar tu esti chiar dobitoc. te-ai trezit sa te bagi in seama, total aiurea. bine ca stiu cine esti, ca sa nu mai pierd vremea sa citesc aberatiile tale. mai citeste prin ziare si o sa afli de ce a plecat MM. nici o legatura cu scenariile tale idioate.

  28. By Phase on May 17, 2007 | Reply

    Esti total pe langa subiect mai baiatule…. Suporterii Stelei n-au nicio legatura cu MM Stoica. AISS il injura si inainte pe MM asa ca bati campii rau de tot. Noi (suporterii Stelei) vrem cateva lucruri de baza.

    1. Un antrenor care sa aduca inapoi jocul Stelei de altadata, joc in viteza la firul ierbii cu driblinguri si faze spectacol. Un joc spectaculor si eficient care sa nu lase sanse adversarilor. Cam ce incepuse Protasov sa faca cand a fost dat afara. Nu ne prinde tacticizarea lui Olaroiu si nici brambureala lui Piturca.

    2. Jucatori tehnici si constanti care sa-si dea viata pe teren pt Steaua si pentru culorile acestui club (Neaga sau Radoi) sau macar cu mentalitate profesionista (Thereau).

    3. Un climat normal la club intre jucatori, intre jucatori si antrenor si intre conducere si restul clubului.

    4. O conducere care sa poata avea un dialog civilizat si normal cu suporterii care meci de meci vin la stadion si incurajeaza echipa.

    5. Un patron care sa pretuiasca valorile Stelei si care sa se impuna prin respect nu prin forta si amenintari. Steaua nu e terenul lui de joaca din spatele casei indiferent cati bani a bagat in clubul asta.

    6. Nu ne deranjeaza ca se foloseste de numele Stelei pt capital politic ci cum se foloseste de istoria acestui club. E copilaresc sa gandim ca orice alt patron ar veni nu s-ar folosi de brand-ul Steaua Bucuresti pt capital de imagine

    7. Respectarea istoriei si a celor care au contribuit la construirea ei, fostele mari valori ale Stelei sa fie atrase catre tot ce inseamna Steaua si nu indepartate in mod sistematic.

    8. Pastrarea jucatorilor de valoare indiferent de personalitatea acestora (vezi Neaga si Hamutovski). Nu poti liniariza personalitatea oamenilor dupa modelul agreeat de patron.

    9. Investitii reale in jucatori de valoare (inclusiv straini) capabili sa faca diferenta in campionatul intern si sa se descurce (macar) in liga campionilor. Il tot injura pe Copos ca e comunist dar ce face el tine clar de o mentalitate nationalisto-comunista.

    10 Punctul il scriu ca o concluzie a ceea ce am simtit intre suflarea stelista si ca sfat pentru patron… Daca pleaca Elton si Thereau toata suflarea stelista o sa-i faca viata un calvar, pe plan politic va fi zero barat, iar la Steaua nu va mai rezista multa vreme…

  29. By Cucubau on May 17, 2007 | Reply

    praf… din toate punctele de vedere… articol, autor…

  30. By joseph on May 17, 2007 | Reply

    de mult timp n-am mai citit un articol asa prost. esti total pe langa. praf!

  31. By maimultdecatstelist on May 17, 2007 | Reply

    n-ai inteles nimic.
    ramai in plebea jurnalismului ca atat meriti si poti.

  32. By nucleul on May 17, 2007 | Reply

    varza

  33. By oare on May 17, 2007 | Reply

    domnu’ vadim, nu va doare capul dupa ce ati scris atitea inventii/ineptii pe o singura pagina?

    oare nu este datoria jurnalistului sa fie foarte bine informat si sa scrie in cunostinta de cauza?

    in tot cazul, jenant!!

  34. By DB on May 17, 2007 | Reply

    Toti va credeti jurnalisti si va dati cu presupusul. Devine din ce in ce mai slab Onlinesportul. Greseli gramaticale in unele articole, articole scrise aiurea si cu vocabularul unui copil de generala. Majoritatea reactiilor la articolul asta sunt clare. E jenant, penibil, praf, varza… Imi pare rau domnule Vadim dar nu va pricepeti la sport. Apucati-va de jurnalism online, cultura si viata ca la sport aveti lipsuri evidente.

  35. By Guevara on May 17, 2007 | Reply

    vadime esti mai ratat decat prevede legea. faci si pe desteptu dar nu intelegi nimic ce este in sufletul stelistilor. pacaliciule

    Stai linistit ca nu il plange mai nimeni pe mm…in afara de jucatori

  36. By saphyrre on May 17, 2007 | Reply

    Probabil unul din cele mai slabe articole care le-am citi in ultima vreme, la mare concurenta cu gesepistii.. De unde atatea tampenii si presupuneri airea in doar cateva paragrafe?!?!? Si apropo de AISS, cred ca te-ai lamurit deja ca a aparut doar de 4-5 luni, nu aveai de unde sa auzi de ea.
    Mai incearca, si un sfat: nu-ti mai promova blogul pe prima pagina onlinesport.ro, oare nu tu criticai gsp-ul nu cu mult timp in urma pentru asa ceva (promovare pseudo-siteurilor de suporteri)…ai ajuns si tu la fel??

  37. By riri on May 18, 2007 | Reply

    Meeting pro -Elton la Universitate, Sambata la ora 14:00. Daca pleaca Elton, 90% din fani renunta la Steaua pana cind pleaaca ciobanu prost, rasist si mincinos.

  38. By dan17 on May 18, 2007 | Reply

    habar nu aveti
    mm era un inutil
    e mai bine fara el
    gigi asa cum e el cu oile sau gainile lui vrea sa aiba control si isi da seama ca a facut o greseala cu mm
    nu cred ca e din cauza lui elton
    dar amintiti-va ce panarame aducea mm
    carlos ne-a privat de finala cupei uefa
    s-ar putea sa fie meci cumparat cu cfr
    sau probleme cu ochiirosii

  39. By ulysses on May 18, 2007 | Reply

    lasa-te tata de sportul asta ca esti penibil.gazetaria e altceva fata de “moderarea” pe care o faci mata pe forumul matale unde te dai mai tare decat becali. in plus fata de cioban tu ai mai multi pacalici care-ti canta in struna majestate!ia vezi cate comentarii favorabile ai , trage linie si ia-ti viteza !

  40. By Razvan on May 18, 2007 | Reply

    Personal cred ca cei care il injura pe Becali de cateva etape incoace pe Becali nu sunt decat o adunatura de vagabonzi,o parte nesemnifivcativa si neimportanta a galeriei Stelei.Sunt probabil persoane de speta celebrului Twety, care nu vin la meciutri decat sa injure (chiar si proprii favoriti nu numai adversarii), sau sa se bata cu reprezentantii Jandarmeriei sau cu cei ai galeriilor adverse.Dupa parerea mea acesti suporteri nu mai au ce cauta pe nici un stadion din Romania, care au devenit in ultima vreme o problema a fotbalului mioritic
    Acest protest impotriva “oierului” cum ar spune unii sau unul din principalii “vinovati” pentru calificarea in grupele CL dupa 10 ani ar fi putut fi facut nu intr-un mod atat de agresiv prin scandari de genul: “Becali nu te vrem” sau “Becali la Dinamo” etc.
    Poate nu-mi amintesc eu bine dar tot acesti suporteri care nu stiu decat un singur cuvant “M….” in urma cu ceva timp il adulau pe domnul George Becali in Piata Universitatii acum si-au schimbat atitudinea doar pentru ca a incercat prin acel gest de a lua fularul lui Dinamo sa faca doar un bine Stelei de care va veti da seama prin octombrie cand Steaua va oferi seri magice suporterilor Stelei si intregii Romanii.
    Cat despre faptul ca Becali a pierdut cateva mii de voturi din partea acestor “hahalere” nacestea cred ca nu-l intereseaza.Chiar am un sfat pentru acest “tip” de suportei: Nu-l votati pe Becali ca nu are nevoie de voturi din partea unor cetateni de speta voastra”.

  41. By bexc on May 20, 2007 | Reply

    Personal, cred ca asta care a scris inaintea mea e un mare prost. Atat!

Post a Comment