Onlinesport, premiat de Gazeta Sporturilor

May 23rd, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Astazi am aflat ca un articol dat copy/paste pe un site al “flotei” (de submarine) a Gazetei Sporturilor, luat de pe Onlinesport , a fost premiat! Culmea, e si semnat!

Gazeta Sporturilor a premiat astazi un articol dat copy/paste de pe Onlinesport, direct pe siteul lor, mysport.ro. Mysport.ro este un site lansat pe ideea adusa in premiera pe piata din Romania de Onlinesport prin sportstar.ro – o retea sociala de fani ai sportului, autori de articole.

Articolul premiat este postat de userul “st_bogdan” pe Mysport, insa acesta a lasat la final (dupa ce a dat copy/paste) numele siteului si redactorului Onlinesport, Cristian Soitu. Concret, este vorba de acest articol de pe mysport copiat dupa acest material de pe Onlinesport.

Mysport.ro preia zilnic zeci de informatii, copy/paste, de pe siteuri ca ProSport, Onlinesport si chiar de pe Sportstar, unele semnate altele nu. Oamenii aflati in goana dupa sepci si tricouri nu au nici o retinere in a face copy/paste, insa nici administratorii Mysport nu se obosesc (sau nu ii intereseaza) acest lucru, in ciuda semnalarilor repetate pe unele bloguri.

Multumim Gazetei Sporturilor pentru apreciere si asteptam premii mai departe! E bine cand se recunoaste valoarea, e lucru rar in Romania.

capture22.jpg

  1. 24 Responses to “Onlinesport, premiat de Gazeta Sporturilor”

  2. By Henry Chinaski on May 23, 2007 | Reply

    :)))))))
    Prea tare!!!!!!!!!!
    Daca nu bagati voi stirea pe Onlinesport nu cred ca aflam vreodata.
    De mai bine de 7 luni nu mai citesc gsp-ul sau prosport-ul – articolele lor sun de-a dreptul jignitoare pentru orice cititor care a terminat macar clasa a 2-a. Ca sa nu mai vb de asezarea articolelor in site: link-uri gresite, reclame deranjante, flash-uri deranjante etc.
    Lasa faza cu copy/paste, dar multe articole sunt inventate, gen:
    “becali AR FI SPUS ca nu il mai vrea pe elton, DIN SURSE CONFIDENTIALE, dar APROPIATI de-ai lui care nu vor SA ISI SPUNA IDENTITATEA…..” si restul articolului contine cu variabilitate cuvantul becali de vreo 40-50 de ori, in functie de euroii primiti.
    Trist e faptul ca multi oameni le iau de bune si se considera parte a unei societati informate corect.
    Tolontan si Chiotea sunt 2 bashiti parveniti si fara principii.
    M**E LOR SI CELOR CARE II CITESC!!!!!!!!!!!!!!

  3. By Razi on May 23, 2007 | Reply

    GSP e penibil. Iar Tolontan se crede cu mult mai destept decat este in realitate.

  4. By aLEX on May 23, 2007 | Reply

    FACETI CEVA SA NU MAI POATA DA COPY/PASTE! cA AM VAZUT PE MULTE SITEURI CA NU MA LASA SA-L COPII!

  5. By GORE on May 23, 2007 | Reply

    Mai scrieti voi fara sa luati masuri ca si tolontan o sa ajunga sa faca copy/paste.Gsp si prosport ziare jenante.

  6. By gigel on May 23, 2007 | Reply

    bai vadime,esti un vierme… cred ca mori de ciuda ca gsp a facut acel site, altfel nu vad de ce trebuie sa ai o asemenea reactie. acea stire era rompres, modificata usor de asa zisul vostru redactor. si inca ceva: parca nu citeai gsp…

  7. By Giani Dragan (Toronto Canada) on May 23, 2007 | Reply

    Citesc si Gsp si onlinesport si prosport in fiecare zi , chiar daca sunt acelasi informatii puse in alt context sau poate copiate sincer asta nu ma intereseaza , ci doar sa fie reale.
    Uneori faceti prea mare caz pentru astfel de lucruri.Consider ca cine e bun ,nu are nimeni ce sa-i faca !

  8. By andy on May 23, 2007 | Reply

    ce penibili astia de la gsp, au ajuns de rasul curcilor

  9. By Maximus on May 23, 2007 | Reply

    O fi postat omul si pe mysport…

  10. By andrei on May 23, 2007 | Reply

    trebuie sa o luam ca pe o simpla greseala. gsp are probabil un numar mult mai mare de cititori, la fel si volumul zilnic de stiri. greseli se mai pot strecura, dar nu e corect sa ii atacati mereu din moment ce jurnalistii de acolo nu v-au pomenit niciodata numele.

  11. By Vadim on May 23, 2007 | Reply

    Nu ma intereseaza. Nu dau acordul ca un site obscur (mysport) sa isi creeze content din Onlinesport, fie si indirect. Eu platesc oameni si agentii pentru a avea continut pe Onlinesport. De asemenea, am creat primul un site similar (sportstar) si acolo am grija sa nu se intample asa ceva (copy/paste din alte locuri). O sa fac o notificare scrisa in acest sens celor responsabili de la Gazeta, ei trebuie sa aiba grija sa respecte si sa previna astfel de cazuri pe viitor. E volum mare? E de bine, atunci mai trebuie oameni care sa filtreze tot. Ca sa fim clari, nu am chef ca atunci cand cineva da serch pe google la ceva sa gaseasca mysport in loc de Onlinesport, continutul fiind al meu. E singurul motiv, in rest mi se rupe. Nu isi face alt site continut si arhiva cu stirile onlinesport.

  12. By andrei on May 23, 2007 | Reply

    la fel si voi preluati stirile mediafax. e aceeasi situatie zic eu. si pe mysport articolul a fost semnat Onlinsport… la fel cum si voi semnati articolele de pe mediafax cu Mediafax. o sa imi zici ca sunt lucruri diferite, dar vroiam doar sa dau o sugestie ca ati putea modifica putin respectivele stiri incat sa le puteti considera ca fiind ale voastre.

  13. By Sebi on May 23, 2007 | Reply

    Nu uitati baii!!! Gazeta Sporturilor nu este MySport….. De aia se ocupa userii. De GSP se ocupa jurnalistii.. E o tara libera… Bineinteles… Trebuie copyright….

  14. By Vadim on May 23, 2007 | Reply

    Andrei, ce spui tu se poate face, dar este un romanism. Poate faceam asta acum 2-3-4 ani. Uita-te pe marile siteuri de sport din lume (yahoo sports, bbc, espn, marca, gazzetta dello sport) cate stiri sunt de pe agentii. Nu e nici o rusine, din contra. La noi unde se fura ca in codru si chiar siteurile mari de sport rescriu asa cum bine spui tu, nu este in regula. Exemplele sunt in alte parti, nu le cauta la noi in tara pentru ca sunt greu de gasit.

  15. By Alyn_gl on May 23, 2007 | Reply

    Foarte tare …daca se castiga asa de usor pe gsp cred ca am sa fac si eu (glumeam) dar am o rugaminte la tine Vadim cu site-ul asta : faceti si voi actualizari la clasament si golgheteri mai des . Acum cel putin e un articol care scrie mare Liga I clasament si golgheteri actualizat dar spre surprinderea mea era de saptamana trecuta.
    Va rog sa remediati.

  16. By andrei_fcd on May 23, 2007 | Reply

    probabil ai dreptate. era doar o parere personala, si din moment ce mentineti linia asta inseamna ca nu e nici o problema. iti doresc succes…sau..si mai mult succes! bafta!

  17. By Vadim on May 23, 2007 | Reply

    Andrei, ai dreptate. Fusese actualizat dupa meciuri, insa nu se daduse o comanda care sa il afiseze corect si pe partea publica. Multumesc.

  18. By nogal on May 23, 2007 | Reply

    Si tu ce vrei sa demonstrezi vadime ca esti cinstit ca lacrima si astia mari copie de la tine? Cat copy paste ai dat la viata ta nici nu ar trebui sa mai deschizi gura. Sau ia zi cate subiecte ai furat si le-ai dat forna proprie. Nu esti curat nu arunca cu piatra. Multi fosti colaboratori de-ai tai se plang ca esti o mizerie. Stai in banca ta si bucura-te cu ce ai reusit pana acuma. Si daca esti destept iti vezi de lungul nasului. Stii ca de obicei prostul face galagie si desteptul sta si rade?

  19. By Vadime ne lasi ? on May 23, 2007 | Reply

    bai vadime ne lasi cu onlinesport voi sunteti prea mici pentru batalii asa mari…

    tu cinstitul lui paste care minti lumea ca cica “sediul onlinesport” :))))) sau trimisul onlinesport :))))))

    ne distrezi :))))

  20. By Vadim on May 24, 2007 | Reply

    Te invit la sediu si te trimit si unde vrei tu. :))))) Hai ca poate iti fac o oferta mai buna, sa te scot din foame. :))))))

  21. By Toshiro on May 24, 2007 | Reply

    Vadim Says:

    May 23rd, 2007 at 5:37 pm

    … am creat primul un site similar (sportstar) si acolo am grija sa nu se intample asa ceva (copy/paste din alte locuri). O sa fac o notificare scrisa in acest sens celor responsabili de la Gazeta, ei trebuie sa aiba grija sa respecte si sa previna astfel de cazuri pe viitor. …in rest mi se rupe.

    Bre, tot fudul, tot fudul…
    Vezi ca pe sportstar.ro au aparut, bine merci, si articole in care s-a C&P-it la greu…
    Cat despre eleganta exprimare “iti fac o oferta mai buna, sa te scot din foame”… Parca esti Becali…
    De-aia si moderatorii se dau in stamba. Deh, cum e turcu’ si pistolu’…

  22. By ulysses on May 24, 2007 | Reply

    frustrati ca vadim isi zic jurnalisti si mai au si pretentii la drepturi de autor! hahahahahaha ce circari!

  23. By nicolae on May 24, 2007 | Reply

    “ulysses Says: frustrati ca vadim isi zic jurnalisti si mai au si pretentii la drepturi de autor! hahahahahaha ce circari!”

    Asta se potriveste de minune site-ului mysport.ro, chiar azi am citit un articol copy paste,luat chiar si cu titlul din pro sport si aruncat pe cu pompe si trambite pe pagina principala a gsp.ro, cu litere de o schioapa normal…

  24. By Tyler Durden on Jun 5, 2007 | Reply

    Toshiro, mai traiesti batrane? ti-ai schimbat placa sau nu te ma strange? cica a aparut un nou sortiment de ginseng, se numeste ginseng tonic, ti-l recomand.
    Am auzit ca l-ai adus si pe Gica Chioru la azil la tine, se comporta decent sau tot recalcitrant a ramas?

  1. 1 Trackback(s)

  2. May 23, 2007: Mircea & Iulia Scarlatescu » Blog Archive » User generated content?

Post a Comment