Dinamo, cum e Turcu si pistolu’

March 18th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

cristi-borcea2.jpgCum e Turcu si pistolul, pardon de expresie, pentru ca nu e vorba de micul actionar al lui Dinamo, ci de Cristi Borcea. Slabele sale cerinte se reflecata in decalaratii autosuficiente si in jocul slab al lui Dinamo. Borcea crede ca Dinamo poate trai din osanza de peste iarna, in loc sa se bata pentru un traseu en-fanfare.Ma mira modul in care Cristi Borcea face paravan rezultatelor mediocre ale lui Dinamo din ultima vreme, dar si jocului pe masura al echipei.

Inainte de partida de la Arad, la care Dinamo putea sa iasa din pasa proasta de doua egaluri consecutive, Borcea i-a anuntat pe fani ca Dinamo va mai castiga “doua sau trei meciuri” si apoi va juca cu echipa a doua.

A trecut cu un egal meciul de la Arad, poate unul dintre cele “doua sau trei meciuri” care trebuiau castigate? Un egal la care Dinamo si-a dat gol singura, iar o rezerva cu nume mare a egalat spre final.

Cu aceasta atitudine, Dinamo ar tot putea astepta cu gura deschisa sa vina seria de “doua sau trei meciuri” castigatoare, exact ca la loto. Starea de autosuficienta pe care o afiseaza Borcea si care probabil domina in acest an la Dinamo, starea de a trai din osanza de peste iarna, nu poate fi decat daunatoare.

Pentru ca un regim disociat, fara calorii, fara paine alba si dulciuri va transforma avansul lejer al lui Dinamo din clasament intr-unul de cateva puncte, putandu-se ajunge la un scenariu in care sa se traga pe ultimele etape.

Ne aducem aminte ca Dinamo a castigat ultimul titlu similar, plecand in retur cu multe puncte avans, peste 10, dar ajungand sa tremure in ultima etapa cand a trebuit sa castige cu Steaua in coaste.

In loc sa defileze ca Barcelona sezonul trecut, in loc sa ridice propria stacheta si sa se lupte cu ei insisi, cei de la Dinamo, grasi, ghiftuiti de puncte, isi permit sa spuna ca vor introduce echipa a doua in curand…

O atitudine de criticat, mai ales ca echipa nu mai merge ca pe vremea adevaratului Ganea (nu cel care a egalat cu UTA). Pacat ca la Dinamo s-a stricat concurenta care aducea numai lucruri bune, pentru ca Borcea nu a vrut sa plateasca la un moment dat un pret corect, din aceeasi autosuficienta.

Sa vedem mai departe cine va mai da goluri la Dinamo. Probabil tot acest Ganea care a egalat cu UTA? Pentru ca N&D au cazut rau de tot din topul Bilboard…

Acest articol a fost publica pe Onlinesport, aici.

  1. 9 Responses to “Dinamo, cum e Turcu si pistolu’”

  2. By Seldon on Mar 18, 2007 | Reply

    Trei egaluri, si inca la rand, in conditiile unui avans confortabil, nu ar fi chiar mare dezastru, daca rezultatele ar fi justificate, sa zicem, de rularea unor jucatori noi (strategie pe care, oricum, nu as aproba-o). Insa atunci cand echipa se chinuie vizibil si joaca haotic, incoerent si prost, lucrurile se schimba.
    Practic, constat cu mahnire ca, in tarisoara noastra, multe activitati se sfarsesc prematur. Ceva in genul inecului la mal. Asa facem cand am trecut de partea cea mai grea (vezi, din sumedenia de exemple, meciul nationalei cu bulgarii, in care, la 2-0 ne si vedeam victoriosi).
    Tot asa facem si cand ne lipseste curajul de a crede in sansa noastra (situatie care, in ultime vreme ne-a dat o multime de exemple numite, pompor, “prea mult respect fata de adversari”). Atunci tot la mal ne inecam, doar ca e malul de pornire, nu cel de destinatie.
    Pana la urma, la noi nu mai e o problema de reusita sau nereusita ci o problema de alegere a malului.
    Apropos, care e faza cu adevaratul Ganea? De ce unul ar fi adevarat iar celalalt, pentru ca a avut sansa sau nesansa sa poarte acelasi nume, ar fi mai putin adevarat?
    Poate ca referierea la Ganea cel consacrat, pentru a nu fi confundat cu Ganea cel-care-este-inca-doar-o-promisiune, ar trebui facuta in alti termeni. Termeni care, fara a imparti lumea in oameni adevarati si ceilalti, pot spune pe fata ca, de la plecarea lui (a celui consacrat, sau, daca vreti, a celui “adevarat”) s-a schimbat total fata echipei. In rau.
    Ganea (acela, stiti care) era responsabil cu scandalurile la Dinamo. Tot el era responsabil si cu golurile. Plecand el, au ramas scandalurile, nu si golurile.
    Parca, odata cu Ionel Ganea, de la Dinamo a plecat si Dinamo.

  3. By Vadim on Mar 18, 2007 | Reply

    Cand cei de la Dinamo se certau si se sfasaiau intre ei (adu-ti aminte perioada cu Giovanni) nu imi aduc aminte sa fii fost vreun Ganea pe acolo (adevarat sau neadevarat). Ganea e un tip ambitios si e adevarat bate tot la vestiar, dar uite ca daca i-o fi pocnit pe N&D s-au vazut numai rezultate bune.

    Ganea s-a batut la Dinamo numai pentru locul de titular la fel ca la echipa nationala si la fal ca la Wolverhampton. Omul vrea sa joace.

    Am spus adevarul Ganea pentru ca el e “the” Ganea. In rest sunt coincidente de nume. Am spus asa ca sa fac o diferenta intre persoane, dar si de valoare. Ii urez actualului Ganea de la Dinamo tot succesul. E mare lucru ca un necunoscut a scos 1 punct pentru Dinamo.

  4. By Sebi on Mar 18, 2007 | Reply

    Dinamo va pierde titlul cu egalurile astea.. 😛

  5. By alegro on Mar 19, 2007 | Reply

    parca te laudai ca e un site de inf. sportive, tu ce faci acum iti plangi echipa? Inrebarea e retorica, astept sa-ti vina inspiratia ptr un nou articol la misto despre Elton sau alt jucator care nu este la Dinamo. Oricum de cand va plecat atacantul sunte-ti varza, noroc ca aveti portar altfel vedeam iar masini vopsite in rosu la dinamo :))

  6. By bob on Mar 19, 2007 | Reply

    vadim, ai transformat,in sfarsit, site-ul asta in portavocea ta de stelist obosit si frustrat ? de ce nu schimbi numele in onlinesteaua.ro ? cum a batut steaua pe cineva, ai inceput sa deschizi gurita. esti un looser , ca si tizul tau!

  7. By Vadim on Mar 19, 2007 | Reply

    Bob, eu vreau binele lui Dinamo, vreau mai mult pentru Dinamo si tu imi zici asta? Cred ca nu ai citit atent.

  8. By Yoyoyoi on Mar 19, 2007 | Reply

    Nu mai spuneti de Vadim ca e stelist, va rog eu 😉 Nici Tolontan nu ataca Steaua asa de subtil cum o face Vadim 😛 Doar ca la el nu se observa decat de catre finii cunoscatori 😀

  9. By Morgan on May 18, 2007 | Reply

    http://coweb.georgefox.edu:8080/ORPEA/uploads/1/adult.html

  10. By Javcov on May 18, 2007 | Reply

    Thanks for your great site! Straight edge tattoo galleries learning how to suck and fuck right inside.

Post a Comment